VEKE: Lázár üvöltözős megbeszélésen csavarta ki Vitézy kezéből az NKK-t

Szerző: Balogh Gábor
2022.07.14. 08:02

A Technológiai és Ipari Minisztériumtól (TIM) az Építési és Beruházási Minisztérium (ÉBM) felügyelete alá kerül Nemzeti Közlekedési Központ (NKK) - értesült a Városi és Elővárosi Közlekesi Egyesület (VEKE).

VEKE: Lázár üvöltözős megbeszélésen csavarta ki Vitézy kezéből az NKK-t

A szakmai szervezet Facebook-posztja szerint egy „üvöltözésbe torkolló” megbeszélés után hozta meg a kormány. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében az NKK Zrt. felett a tulajdonosi jogköröket a jövőben már nem a TIM, hanem a BÉM gyakorolja.

A döntés mögött szerintük az állt, hogy a céget vezető Vitézy Dávid „sok mindenkivel veszett össze és sokakat alázott meg.” A VEKE szerint ezzel a a cég „egyik lábát”, a tervezési, beruházási területet „kirúgták”. Hogy a „másik lábbal”, a közszolgáltatások szervezésével és megrendelésével mi lesz, egyelőre nem tudni.

A szervezet úgy értesült, a változások egyik folyamányaként

„péntektől már Lázár embere lesz a cég élén”.

Hozzáteszik: az átszervezés komoly zavarokat okozhat, komoly viták lehetnek a különböző projektek körül, „melyik maradhat, melyiket kell törölni.” Emlékeztetnek: július 27-re új vasúti stratégiát kell a kormány elé terjeszteni, miközben „a hatásköri viták továbbra sem oldódtak meg”.

Vitézy Dávidot az új kormány megalakításakor közlekedésért felelős államtitkárnak nevezték ki a TIM-be. Az NKK vezetéséről akkor lemondott, ám a cég eddig a TIM - és így Vitézy - felügyelete alatt állt. 

FOTÓ: Lázár János Facebook-oldala

Balogh Gábor
Balogh Gábor Az Azonnali újságírója

Kismartontól Gyimesbükkig, Árvától Pancsováig, a Scootertől a Slayerig, az Ismerős Arcoktól a Honeybeastig, Nyirőtől Spiróig, Reményik Sándortól Závada Péterig, az öreg Jászi Oszkártól a fiatal Szekfű Gyuláig, az Újpesttől...csak az Újpestig.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Van még itt cikk a témában

Kommentek