Népszavazással akadályoznák meg a KATA ellehetetlenítését

Szerző: Balogh Gábor
2022.07.13. 19:39

„Online népszavazást” kezdeményez a Második Reformkor Alapítvány a KATA-törvény módosításáról.

Népszavazással akadályoznák meg a KATA ellehetetlenítését

„Közvetlenül nagyjából félmillió, közvetve milliók életét készül megkeseríteni a kormány ma a KATA észszerűtlen, inkorrekt és felelőtlen szabályozásával” – áll a Vona Gábor által alapított szervezet Facebook-bejegyzésében. Hozzáteszik: a jogszabály megváltoztatását „a társadalmi vitát teljes egészében nélkülöző” módon, kivételes gyorsasággal fogadták el.

A Második Reformkor ezt az elmaradt pátbeszédet szeretné pótolni, ezért „KATAsztrófa helyett KATArzist!” mottóval

július 14-én „online népszavazást indít”, hogy a törvény hatályba lépése január 1-re tolódjon, kellő időt hagyva a felkészülésre.

A szervezet társadalmi vitát is kezdeményez a KATA reformjára, illetve bemutatták saját javaslatukat is, amely sávos jellegűvé alakítaná át az adózási formát. 

Az alapítvány nyílt levélben fordult Novák Katalinhoz is, hogy ne írja alá a törvénymódosítást, mert az szerintük nem csak káros, de több ponton az Alaptörvénybe is ütközik. Arra kérik az államfőt, hogy „köztársasági elnökké választásakor tett ígéretéhez híven nyújtson segítő kezet a családok százezreinek, hallgassa meg segélykiáltásukat”.

NYITÓKÉP: A KATA-törvény módosítása ellen tiltakozók a Margit-hídon

FOTÓ: Aradi Péter/Azonnali

Balogh Gábor
Balogh Gábor Az Azonnali újságírója

Kismartontól Gyimesbükkig, Árvától Pancsováig, a Scootertől a Slayerig, az Ismerős Arcoktól a Honeybeastig, Nyirőtől Spiróig, Reményik Sándortól Závada Péterig, az öreg Jászi Oszkártól a fiatal Szekfű Gyuláig, az Újpesttől...csak az Újpestig.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek