Kazah színekben versenyző sportoló nyerte meg Wimbledont, az orosz propaganda oroszként ünnepli

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.07.10. 09:41

Az orosz és belarusz sportolók nem is indulhattak idén, de az orosz teniszszövetség vezetője szerint így is ők nyertek idén.

Kazah színekben versenyző sportoló nyerte meg Wimbledont, az orosz propaganda oroszként ünnepli

Az orosz propaganda Jelena Ribakina győzelmét, miután a 23 éves sportoló megnyerte a Grand Slam-tornát Nagy-Britanniában: „Megnyertük Wimbledont!” - kiáltott fel Samil Tarpiscsev, az Orosz Teniszszövetség elnöke, akit az AFP idéz.

Az ünnepléssel azonban van egy kis baj: a teniszező 2018-ban kazah állampolgárságot kért és kapott, és Kazahsztánt képviselet a londoni tornán.

Tarpiscsevet azonban ez nem zavarja, nyilvánosan azt állítja, hogy az Oroszországban született sportolónő az orosz tenisz „tiszta terméke". Az orosz és fehérorosz játékosokat azonban idén nem fogadták be Wimbledonban a moszkvai csapatok ukrajnai inváziója miatt.

Ribakina az elődöntőben a román Simona Halepot, a fináléban a tunéziai Ons Jabeurt is legyőzte három szettben, 3-6, 6-2, 6-2-re.

NYITÓKÉP: Carine 06/Wikimedia Commons (CC-BY-SA-2.0)

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek