Idehaza gyártott édességből is lehet hadifelszerelés Ukrajnában

Szerző: Kósa András
2022.07.06. 19:24

A többek között a Tibi csokit vagy a Bonbonettit is gyártó Roshen tulajdonosa, Petro Porosenko nem először jelentette be, hogy magánpénzből vesz felszerelést az ukrán hadsereg számára.

Idehaza gyártott édességből is lehet hadifelszerelés Ukrajnában

Tizenegy darab vadonatúj páncélozott terepjárót vett az ukrán hadsereg számára Petro Porosenko milliárdos ukrán oligarcha, Volodimir Zelenszkij elnök elődje az elnöki székben. Erről maga Porosenko számolt be egy Twitter videóban.

A milliárdos Olaszországban vásárolta a Tekne nevű cég által gyártott MLS Shield nevű páncélozott terepjárókat. A volt ukrán elnök szerint a járművek az ukrán különleges egységekhez kerülnek majd. Bár a felvételen fegyverzet nélküli terepjárókat mutatnak, az MLS Shieldet utólag akár géppuska toronnyal is fel lehet szerelni.

NYITÓKÉP: Petar Milosevic, Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek