Egyetlen szovjet blokkból érkező országnak sikerült bekerülnie a diákok számára legvonzóbbak közé

Szerző: Fekő Ádám
2022.07.06. 08:22

17 ezer diák segítségével nyomozták ki, hol a legjobb mostanában egyetemre járni.

Egyetlen szovjet blokkból érkező országnak sikerült bekerülnie a diákok számára legvonzóbbak közé

17 ezer diák bevonásával készült felmérés a Campus Advisoron azzal kapcsolatban, melyik országban a legjobb jelenleg részt venni a felsőoktatásban. Az osztályozás az oktatás minőségét, a megélhetési költségeket a sokszínűséget, a karrierlehetőséget, a közösségi életet és a kultúrát osztályozta, ezek alapján

az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, illetve Ausztráliában a legjobb manapság egyetemre járni.

A kontinentális Európa a negyedik helyen bukkan fel először Németországgal, az ötödik Írország, a hatodik Svájc, őket követi Kanada, Dánia, Hollandia és Franciaország.

Ami szembetűnő, hogy az egykori szovjet blokkot egyetlen ország képviseli. Csehország a tizenkettedik lett, egy hellyel megelőzve Ausztriát. Annyira nem meglepő módon Prágát tartják ezen belül a legjobb egyetemi városnak, és azon belül is a Károly Egyetemet.

A teljes lista ide kattintva olvasható.

KIEMELT KÉP: epicsoftwaregroup / Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek