Megváltoztatták egy videójáték grafikáját, mert a padokra nem feküdhettek le a hajléktalanok

Szerző: Balogh Gábor
2022.07.04. 12:19

Egy Twitter-oldal szerint ez „szuperfelháborító”.

Megváltoztatták egy videójáték grafikáját, mert a padokra nem feküdhettek le a hajléktalanok

Kénytelen volt megváltoztatni a még fejlesztés alatt álló, de már nyilvánosan tesztelhető Overwatch 2 grafikáját a Blizzard. A ClearTogether nevű Twitter-oldal a New York alapján készült Midtown pályán levő padokra akadt ki – írja a Gamestar.

Az ülőalkalmatosságon ugyanis karfák láthatóak. Ezeket sokszor nem csak kényelmi szempontból helyezik el, hanem abból a célból is, hogy a hajléktalanok ne tudjanak lefeküdni rájuk.

A számítógépes játékokkal, grafikákkal és LMBTQ-témákkal foglalkozó oldal „szuperfelháborítónak” nevezte a „hajléktalanellenes” padokat.

Szintén ők adták hírül, hogy a Blizzard jelzésükre megváltoztatta a grafikát, így

a virtuális valóságban élő virtuális hajléktalanok most már akadálytalanul megpihenhetnek a padon.

A Gamestar megjegyzi: a cég rendkívüli érzékenysége mögött alighanem az állhat, hogy még mindig zajlik ellenük egy szexuális zaklatások és mérgező munkakörnyezet kapcsán indított per.

NYITÓKÉP: Midtown bűnös padjai

FOTÓ: playoverwatch.com

Balogh Gábor
Balogh Gábor Az Azonnali újságírója

Kismartontól Gyimesbükkig, Árvától Pancsováig, a Scootertől a Slayerig, az Ismerős Arcoktól a Honeybeastig, Nyirőtől Spiróig, Reményik Sándortól Závada Péterig, az öreg Jászi Oszkártól a fiatal Szekfű Gyuláig, az Újpesttől...csak az Újpestig.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek