Már meg is van az új magyar uniós nagykövet

Szerző: Kósa András
2022.06.30. 15:47

Ódor Bálint képzett, tapasztalt karrierdiplomataként érkezik majd a távozó Stelbaczky Tibor helyére.

Már meg is van az új magyar uniós nagykövet

Pénteken tart ülést az Országgyűlés Külügyi bizottsága, amin meghallgatják a brüsszeli állandó képviselet élére jelölt diplomatát. Ódor Bálint váltja majd a nemrég távozott Stelbaczky Tibort Magyarország állandó brüsszeli uniós képviselete élén – értesült az Azonnali.

A parlament Külügyi bizottsága pénteken délelőtt tart zárt ülést, információink szerint ennek egyik napirendi pontjaként hallgatják majd meg Ódor Bálintot, akit a posztra jelölt a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Stelbaczy Tibor váratlan távozásáról még a 444.hu írt három hete, úgy értesültek, saját kérésére jött haza.

Stelbaczky Tibor 2020-ban foglalta el posztját, így távozása mindenképpen idő előtti, ráadásul neki kellett volna előkészíteni a 2024-es magyar uniós elnökséget is.

Ódor Bálint személyében ugyanakkor képzett és tapasztalt karrierdiplomata kerül majd az uniós állandó képviselet élére. Ódor Bálint 2000-től dolgozott a külügyminisztériumban különböző posztokon, végzettsége szerint is európai uniós szakértő és diplomataként is jórészt az EU-vel foglalkozott, dolgozott az uniós állandó képviseleten is. Legutóbb ugyanakkor Ottawában volt nagykövet.

NYITÓKÉP: Ódor Bálint Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek