Látványos videót tettek közzé a 186 kilométer hosszú lengyel határkerítésről

Szerző: Kósa András
2022.06.30. 18:55

Az objektumot valószínűleg még Bakondi György is megirigyelné.

Látványos videót tettek közzé a 186 kilométer hosszú lengyel határkerítésről

Elkészült a lengyel-belarusz határkerítés, amit még a tavaly novemberben kitört menekültválság után kezdtek el építeni. Mint ismert, Alekszandr Lukasenka belarusz diktátor akkor nagy számban utaztatott a lengyel határhoz Törökországból, Szíriából és Irakból menekülteket, akiket a lengyel határőrök csak nagy gonddal, sokszor brutálisan fellépve tudtak feltartóztatni.

A kerítés most lett teljes egészében kész és a lengyel határőrség egy látványos drinvideót is közölt az épületről. Ezen az látszik, hogy az összesen 186 kilométer hosszan húzódó objektum öt és fél méter magas, a tetején szögesdróttal.

Mivel végég fémlemezekből áll, nem lehet rajta úgy átlátni, mint például a szerb-magyar határzáron. (Az alapja beton és ezen kialakítottak lyukakat a kis testű állatok számára. A leírás szerint a kerítést teljes hosszában elektromos megfigyelőrendszerrel szerelték fel. Környezetvédők egyébként élesen bírálták a megépítését, mivel a lengyel-belarusz határvidéken található Európa egyetlen nagy kiterjedésű megmaradt őserdője, amit most a kerítés kettévágott.

NYITÓKÉP: Szögesdrót akadály tavaly novemberben egy lengyel határátkelőnél, fotó: Lengyel Miniszterelnöki Hivatal, Flickr

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek