Böjte Csaba: nekünk is van felelősségünk a történtekben

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.06.29. 18:53

A szerzetes nem érti, hogyan történhettek meg a visszaélések, és azon vannak, hogy soha többé ne történhessen meg ilyesmi.

Böjte Csaba: nekünk is van felelősségünk a történtekben

A Magyar Hangnak sikerült először reagáltatnia Böjte Csabát azzal kapcsolatban, amit az Azonnali először közölt, tudniillik hogy a felügyelete alá tartozó két intézményben egy nevelő tíz éven keresztül gyerekeket bántalmazott fizikailag és szexuálisan.

A szerzetes azt állítja, amint tudomást szerzett arról, hogy visszaélések történhettek, egyből a hatósághoz fordult: „Megdöbbentett, mindaz, ami kiderült és magam sem tudom rá a magyarázatot. K.Sz. rendszeresen részt vett képzéseken, semmi jele nem volt annak, hogy ilyeneket csinál, de a gyerekeken sem vettünk észre semmit” – fogalmazott, megjegyezve: az ügynek komoly tanulságai vannak, hiszen az érintett gyerekek életre szóló traumát szenvedtek el. Ezért gondoskodtak számukra pszichológusok segítségéről.

A Magyar Hang egyébként az Azonnali délben megjelent cikkek alapján kérdezte a szerzetest, aki elmondta, , hogy ők Isten nevében fogadják be és nevelik a gyerekeket.

„Hatezer gyermeket neveltünk fel, a most napvilágot látott ügy pedig példa nélküli. A történtekben nekünk is van felelősségünk, azon vagyunk, hogy ilyesmi ne történhessen meg még egyszer”

– nyilatkozta.

A Magyar Hang rákérdezett arra is, hogy mit gondol a tusnádfürdői házvezető, az RMDSZ megyei tanácsosának, Kolozsvári Tibornak a bántalmazási ügyéről, amelynek meglétéről az Azonnali számolt be, miután egy szülő felvette a kapcsolatot velünk, ésa rendőrség is megerősítette, hogy folyt ilyen vizsgálat.

Böjte elmondta, hogy ezt az ügyet személyesen is kivizsgálta, és arra a megállapításra jutott, hogy nagyon erős túlzás a ház vezetőjét bántalmazással vádolni. – Kicsit erélyesebben rászólt a gyerekre, ennyi történt. Böjte elmondta, nem akar bírót játszani, a hatóságok kivizsgálják, mi történt és majd döntenek – tette hozzá.

NYITÓKÉP: Böjte Csaba/Facebook

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek