Hol nyaralnak idén a politikusok, és mit olvasnak majd? Páran elárulták!

Szerző: Fekő Ádám
2022.06.28. 14:02

Mondjuk nem sokan, az ország legerősebb pártjai valahogy nem voltak vevők az idei polbulvárra.

Hol nyaralnak idén a politikusok, és mit olvasnak majd? Páran elárulták!

Az elég általános probléma, hogy keveset tudunk a politikusokról és pártokról. Az ellenzéki összefogás áprilisi bődületes bukására adott egyik kedvenc magyarázat, hogy nem igazán kaptunk koherens világképet.

Így pár hónappal a választás után nem is akartuk ezt számonkérni, úgyhogy az alapoktól kezdtük: vajon megtudható-e, milyen emberek a vezető politikusaink, vagy legalább is azok, akik vezető politikusok szeretnének lenni.

Laza nyári dologra gondoltunk, ezért megérdeklődtük az összes parlamenti párt sajtóosztályán, hogy egy-két ismertebb emberük hova tervez idén menni nyaralni, milyen könyvet visz magával, és mi a kedvenc nyári slágere.

A DK válaszra sem méltatta a kérdést, mivel tölti nagyjából a nyarát Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc, az MSZP Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan programját tartja titokban, ahogy a Mi Hazánk is elhallgatja inkább, milyen is az emberarcú Toroczkai László.

A listára sajnos fel kell írni a Momentumot is, aki se az exelnök Donáth Annáról, se az új elnök Gelencsér Ferencről nem adott nyári listát. 

Értelemszerűen a Miniszterelnökség sem árult el semmit Orbán Viktorról, de róla legalább gyanítjuk, hogy valahol az Adrián lesz látványosan, és azt is, hogy valami annál is jobb helyen fogják lefotózni valamelyik magyar újság olvasói.

Na, de jöjjenek a jó hírek: vannak pártok, akik válaszoltak, de például az ellenzék jelenleg egyetlen valamiféle tényleges hatalommal bíró pozíciójának birtokosáról, Karácsony Gergelyről is kinyomoztuk a dolgokat!

(Attól most jótékonyan eltekintünk, hogy a kormányközeli Nézőpont friss felmérése szerint egyikük pártja sem jutna be a parlamentbe.)

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere

Nyaralás: „Idén is a Balaton jelenti számomra a családi nyaralást, gyerekkorom óta meghatározó számomra a tó és környéke. Több barátunk is a Balatonon pihen, így gyakran vendégeskedünk is majd egymásnál.”

Könyv: „Könyvmoly vagyok egész évben, de a nyaralásra mindenképpen magammal viszem Nádas Péter könyvheti regényét, a Rémtörténeteket. Pogátsa Zoltán baloldali közgazdász és társadalomkutató munkái, gondolatai nagy hatással vannak rám, A globális elit című idei kötetét szintén a Balatonon fogom elolvasni. Nagy rajongója vagyok Patti Smithnek, tavaly októberben volt szerencsém személyesen is találkozni vele, amikor Budapesten lépett fel. Kölykök című könyve a hetvenes évek New York-i művészvilágába repít – idén nyáron engem is. Munkatársam, Rényi Ádám A bezzeggyerek és más felnőttmesék című novelláskötete könnyed, mégis elgondolkodtató kikapcsolódást ígér, elolvasom.”

Kedvenc nyári sláger: „Az elmúlt év után is nagy szükségem lesz a feltöltődésre, ebben Mozart zenéje mellett az olvasás lesz segítségemre.”

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik ügyvivő elnöke

Nyaralás: „A következő hónapok kevésbé szólnak majd a nyaralásról, sokkal inkább a munkáról. Így hosszabb nyaralást nem tervezek, de pár napot próbálok kiszakítani majd, hogy a férjemmel elmenjünk horgászni és túrázni.”

Könyv: „A tó mellett a kedvenc időtöltésem a rejtvényfejtés, ezért keresztrejtvényeket viszek magammal.”

Kedvenc nyári sláger: „A kedvenc nyári slágerem siófokiként pedig a Bagossy Brothers Company legújabb nyári dala, a Balaton.”

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője

Nyaralás: „A családdal Horvátországba megyünk, majd az Őrségbe kempingezni.”

Könyv: „A Fordulat című társadalomelméleti folyóirat 29. és 30. számát viszem magammal. A 29. szám az élelmiszer-önrendelkezésről, a 30. szám pedig a kultúra és a kapitalizmus viszonyáról szól.”

Kedvenc nyári sláger: „Egy nyolc tagból álló japán hip-hop banda, a Bad Hop Born This Way című száma.”

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke

Nyaralás: még nem tudja

Könyv: Rejtő Jenő-könyvek

Kedvenc nyári sláger: Billy Idol - Hot in the City

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke

Nyaralás: tengerpart

Könyv: Pár klasszikus Jókai-regény

Kedvenc nyári sláger: Neoton Família - Nyár van

KIEMELT KÉP: Orbán Viktor / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek