Videó: lezuhant egy orosz katonai repülő Moszkvától nem messze

Szerző: Kósa András
2022.06.24. 12:26

A rjazanyi katasztrófában hárman haltak meg, hat embert vittek kórházba.

Videó: lezuhant egy orosz katonai repülő Moszkvától nem messze

A hivatalos magyarázat szerint hajtóműhiba okozta a tragédiát. Felvételeket közölt a Nexta belarusz független televízió egy orosz Iljusin 76-os katonai szállítógép nemrég bekövetkezett tragédiájáról. A televízió információi szerint a repülőgép a Moszkvától nem messze fekvő Rjazany városának határában zuhant le.

Később hivatalosan is megerősítették a légkatasztrófa hírét, eszerint a fedélzeten tartózkodó kilenc főnyi személyzetből hárman meghaltak, hat embert kórházba szállítottak. Az orosz hatóságok szerint hajtóműhiba okozta a balesetet.

Az IL-76-osnak ugyanakkor négy hajtóműve van és úgy tervezték, hogy ha ezek közül egy leáll, még gond nélkül repülni tud, így – amennyiben valóban hajtóműhiba az ok – egynél mindenképpen több hajtóműnek meg kellett hibásodnia.

NYITÓKÉP: Schmidy87, Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek