Súlyosabb büntetést kaphat a hangfalba rúgó DK-szimpatizáns, mint a rá gázfegyvert fogó rendzavaró

Szerző: Kósa András
2022.06.22. 14:55

Tavaly nyáron Dobrev Klára egri roadshow-ján előkerült egy gázpisztoly, valamint felborult egy, az őszödi beszédet üvöltő hangfal is, ami egy centis horzsolást okozott. A bíróság első fokon arra jutott, ezért súlyosabb ítélet jár – írja laptársunk, az Egri Ügyek.

Súlyosabb büntetést kaphat a hangfalba rúgó DK-szimpatizáns, mint a rá gázfegyvert fogó rendzavaró

Első fokú ítélet született a Dobrev Klára egri kampányrendezvényét megzavaró ellentüntetők és a velük összezördülő DK-szimpatizánsok ügyében. Hoszné dr. Nagy Tímea törvényszéki sajtószóvivő szerdán arról tájékoztatta laptársunkat, az Egri Ügyeket, hogy az Egri Járásbíróság

fegyveresen, gyűlésen elkövetett garázdaság bűntettében bűnösnek mondta ki a gázpisztolyos férfit,

akit 280 ezer forintos pénzbírságra ítéltek, míg a hangfalba rúgó DK-szimpatizánst

gyűlésen elkövetett garázdaság bűntettében és könnyű testi sértés vétségében

találták bűnösnek, rá 300 ezer forintos bírság várhat.

A bíróság a rendezvényen előkerült gáz-riasztófegyvert elkobozta, a másik (fegyvertelen) vádlottat pedig bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte. Nála enyhítő körülményként értékelték büntetlen előéletét, idős korát, és azt, hogy megbánta a tettét, míg a gázpisztollyal fenyegető férfinál

súlyosító körülmény volt a cselekmény kétszeres minősülése,

enyhítő körülménynek találták viszont büntetlen előéletét.

Mint ismert, tavaly nyáron három antigyurcsányista tiltakozó zavarta meg a rendet a Demokratikus Koalíció politikusának roadshow-ján. Egyikük a vita hevében egy gázfegyvert is előrántott, amit egy idős DK-szimpatizáns fejéhez tartott. A 77 éves férfit szintén előállították, mivel mérgében belerúgott a rendzavaróknál lévő hangfalba, ami megbillent, és nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott az egyik ellentüntentőnek.

„A hangfal megbillent, és nekiütődött a mögötte álló sértett lábának, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést – a bal lábán kb. 1 cm-es kiterjedésű hámhorzsolást – szenvedett”

– írta az Egri Törvényszék.

A dulakodásnak az időközben odaérkező járókelők és fotósok megjelenése vetett véget. A hangfalban egyébként ötezer forintos kár keletkezett.

Az ítéletet az ügyész mindkét férfi esetében tudomásul vette. A vádlottak elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

Az ügyben jogerős döntést az Egri Törvényszék fog hozni. Az Egri Ügyek cikkében további részletek és két videó is látható az esetről.

NYITÓKÉP: Egri Ügyek

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek