Büntetnék Kaliforniában, ha megkérdőjelezik a COVID-oltások hatékonyságát

Szerző: Kósa András
2022.06.22. 19:10

A törvénytervezetet még nem fogadták el, de már tiltakoznak ellene.

Büntetnék Kaliforniában, ha megkérdőjelezik a COVID-oltások hatékonyságát

Olyat törvénytervezet fekszik a kaliforniai törvényhozás előtt, ami szankcionálná, ha egy orvos nyilvánosan megkérdőjelezi a COVID oltások biztonságosságát és hatékonyságát. A tervezet – ami kedden került a kaliforniai szenátus elé – az állami egészségügyi hatóságot hatalmazza fel arra, hogy szankcionálja azt az orvost, aki

„hamis információt terjeszt a COVID-19-el kapcsolatban, beleértve a félrevezető információk közlését a vírus természetét és kockázatait, a megelőzést, a betegség kezelését, a COVID-19 vakcinák hatásosságát és esetleges kockázatait illetően”.

Tételes szankciók nem szerepelnek a szövegben. A kaliforniai Irvine Egyetem Orvosetikai Intézetének korábbi vezetője Aaron Kheriaty most egy a Brownstone Intéztet honlapján megjelent nyílt levélben jelentette be, hogy tiltakozik a jogszabály ellen és véleményét a helyi szenátusban is elmondja majd a törvénytervezet vitája során.

Aaron Kheriaty azt írja, a tervezet indoklásában hamis számok szerepelnek a koronavírus járvány kaliforniai áldozatainak számáról, mivel minden olyan esetet figyelembe vettek, amikor az elhunyt koronavírusos volt, de nem vizsgálták például a helyi egészségügyi ellátórendszer gyenge teljesítményét a járvány során.

A professzor szerint tény, hogy az oltásokkal kapcsolatos kutatások is felvetnek kérdéseket, ráadásul az orvostudomány nem működhet rendesen anélkül, hogy az egyes készítményekről tudományos vita folyna, ezt pedig lehetetlenné teheti Kaliforniában, ha nem szabad kritikusan állni az mRNS vakcinák esetleges mellékhatásaihoz.

„Az orvos-beteg kapcsolat akkor alapulhat a bizalmon, ha a páciens biztos lehet benne, hogy orvosa szabadon elmondhatja a véleményét egyes készítményekkel, kezelésekkel kapcsolatban”

– írta a levélben a professzor.

A Brownstone intézet egyébként, melynek Aaron Kheriaty is a tagja, nyíltan a koronavírust kísérő lezárások ellenzője, részben emiatt is hozták létre, tagjai közül többen aláírták a Nagy Barrington nyilatkozat nevű petíciót, amiben a lezárások ellen alternatív járványügyi megoldásokat sürgettek.

A nyilatkozattal kapcsolatban később számos álhír is megjelent.

NYITÓKÉPx3 / Pixabay

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek