Vučić Facebook-posztban méltatja Szijjártót és Orbánt, újabb közös projektek jönnek Szerbiával

Szerző: Cserdi Dóra
2022.06.10. 13:07

A magyar külügyminiszter szerint a két ország minden eddiginél jelentősebb és széleskörűbb energetikai megállapodást ír alá.

Vučić Facebook-posztban méltatja Szijjártót és Orbánt, újabb közös projektek jönnek Szerbiával

Szorosabbra fűzi viszonyát Szerbia és Magyarország. Mint már megírtuk, Aleksandar Vučić arról beszélt egy hétfői interjúban, hogy Belgrád társfinanszírozási megállapodást írhat alá Magyarországgal. Konkrét részletek ekkor még nem hangoztak el.

A szerb elnök most arról számolt be közösségi oldalán, hogy

pénteken egyeztetett Belgrádban Szijjártó Péter külügyminiszterrel az ügyben.

Mint közölte, mindkét ország nyitott a közös energetika és infrastrukturális projektekre.

Szijjártó Péterrel, Szerbia igaz barátjával vitattuk meg a regionális helyzetet. Mindkét fél hangsúlyozta, együttműködésre, közös energetikai és infrastrukturális projektekre van szükségünk

 írta a szerb vezető.

Az egyeztetések középpontjában a gázellátás, valamint a tranzitkapacitások voltak.

Szeretném újra elismételni, Szerbia tartósan javítja kapcsolatait Magyarországgal. Soha nem volt ilyen jó a két ország viszonya a történelem során. Ez Orbán Viktor kormányának köszönhető, hiszen Budapest is mindig nyitott volt a kétoldalú együttműködésekre

 tette hozzá. Vučić a poszt végén megköszönte a magyar miniszterelnöknek és külügyminiszternek, hogy támogatják Szerbia európai integrációját.

Egyébként már Szijjártó Péter is jelentkezett az ügyben. Mint közölte, a két ország minden eddiginél jelentősebb és széleskörűbb energetikai megállapodást ír alá.

NYITÓKÉP: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek