Videón, ahogy egy orosz kisgyereket aláz meg egy orosz „hazafi” egy orosz vonaton, mert „ukrán színű” a hátizsákja

Szerző: Kósa András
2022.06.10. 09:27

Több jel is arra mutat, hogy a nacionalista, háborúpárti érzelmek egészen abszurd méreteket öltöttek egyes oroszok körében.

Videón, ahogy egy orosz kisgyereket aláz meg egy orosz „hazafi” egy orosz vonaton, mert „ukrán színű” a hátizsákja

Videóra vették, amint egy orosz férfi megaláz egy orosz kisgyereket egy vonaton, amiért kék sárga színű hátizsákot visel. A nagy alapzaj miatt nem lehet pontosan érteni, hogy mit mond a testes férfi a nyolc év körüli kisfiúnak és fiatalabb testvérének, de az hallható, hogy agresszív, lekezelő módon kezd beszélni velük, majd egyszer csak odanyúl a hátizsákhoz, leveszi a gyermekről és a földre dobja. A videó készítője nem avatkozott közbe.

Oroszországban a háború óta a korábbinál is magasabbra szöktek a nacionalista érzelmek, mint megírtuk, március végén egy ukrán címerre írt „zsidódisznó” feliratot és egy levágott disznó fejét tették az addigra be is zárt egyetlen orosz rádió, az Ekho Moszkvi tulajdonosának lakása elé.

A héten pedig az derült ki, hogy a moszkvai főrabbinak is el kellett hagynia Oroszországot (éppen Budapesten keresztül), mert nem volt hajlandó az Ukrajna elleni agressziót dicsőíteni.

NYITÓKÉP: UP9, Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek