Kitiltottak a magyar légtérből egy Ukrajnába tartó NATO gépet

Szerző: Kósa András
2022.06.07. 09:49

A hivatalos magyar álláspont szerint fegyvert nem vihet senki a magyar légtéren keresztül Ukrajnába, de mint korábban megírtuk, efölött bizonyíthatóan többször szemet hunytak a hatóságok, Lehet, hogy mostanáig.

Kitiltottak a magyar légtérből egy Ukrajnába tartó NATO gépet

Nem használhatta a magyar légteret az olasz légierő repülőgépe, a Boeing 767-esnek Ausztria és Szlovákia felé kellett kerülőt tennie, hogy a lengyelországi Rzeszowba tudjon hadifelszerelést vinni – írta az Italmilradar.com. A portál szerint a gép hétfőn reggel 8.36-kor szállt fel a közép-olaszországi Pratica di Mars katonai repülőteréről, majd 11.22-kor landolt a lengyel úticéljának, ahonnan a kirakodást követően vissza is indult 13.30-kor.

Érdekes, hogy visszafelé már Magyarországon keresztül repült, vagyis az üres gép áthaladását nem akadályozták meg a magyar hatóságok.

A szállítmány konkrét tartalma nem derül ki az Italmilradar cikkéből.

Magyarország a háború kezdetétől azt hangoztatja, hogy nem enged a területén át fegyverszállítmányokat Ukrajnába, de mint május elején megírtuk,

legalább két alkalommal átrepült a magyar légtéren az ukrán Meridian légifuvarozó cég AN-12-ese,

első alkalommal éppen a törökországi Tekirdağa (Rodóstó) repülőteréről, ahol a Bayraktar drótokat is gyártják, másodszor pedig a bolgár kikötővárosból, Burgaszból

NYITÓKÉP: az olasz légierő egyik Boeing 767-ese, fotó: Nicky Boogaard, Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek