Az oroszoknak a nácitlanitás jegyében sikerült szétbombázniuk az egyik legnagyobb orosz költő múzeumát

Szerző: Kósa András
2022.06.04. 14:14

Persze tény, hogy Szergej Jeszenyin műveit nem kedvelte Sztálin, talán ez motiválta Putyin hadseregét.

Az oroszoknak a nácitlanitás jegyében sikerült szétbombázniuk az egyik legnagyobb orosz költő múzeumát

Folyamatosan éri rakétatámadás az orosz-ukrán határtól alig húsz kilométerre fekvő Harkivot. A városban állt egy múzeum is, amit Szergej Jeszenyin pályája bemutatásának szenteltek. Mint kiderült, ezt is sikerült a földdel egyenlővé tenni egy rakétatámadás során.

Ez nem az első eset, hogy az oroszok jelentős orosz vonatkozású épületeket lőnek szét Ukrajna „nácitlanítása” jegyében. Mint megírtuk, Április elején sikerült szétlőniük Csajkovszkij szülőházát is.

Szergej Jeszenyin a XX. század egyik legjelentősebb költője volt, líráját világviszonylatban is fontosnak tartják. Nem teljesen tisztázott körülmények között (minden bizonyal öngyilkos lett) halt meg 1925 december 28-án, mindössze 30 évesen egy szentpétervári szállodában. Jeszenyin több művét Sztálin és Hruscsov is betiltotta.

NYITÓKÉP: Twitter

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek