Videón üzenik az ukránok, hogy az új rakétáikkal a teljes orosz flottát is elsüllyeszhetik

Szerző: Fekő Ádám
2022.05.29. 08:41

Elrettentő szándékú anyaggal igazolta Ukrajna, tényleg kaptak a Harpoon-rakétákból.

Videón üzenik az ukránok, hogy az új rakétáikkal a teljes orosz flottát is elsüllyeszhetik

Minden jel szerint tényleg kapott Ukrajna az Egyesült Államoktól a Boeing által gyártott Harpoon típusú rakétákat: Szergej Bratcsuk, az odesszai katonai igazgatóság szóvivője videót töltött fel a hajók ellen használható rakéta kilövéséről Twitterre. Bratcsuk hozzátette, ezekből a rakétákból elég négy egy cirkáló, kettő pedig egy kisebb hadihajó megsemmisítéséhez.

„Most annyi Harpoont adtak át nekünk, hogy elsüllyeszthetjük az Orosz Föderáció teljes fekete-tengeri flottáját. Miért ne?”

– írta a Telegram csatornáján.

Úgy tűnik, az Egyesült Államok végleg beleállt az ukrajnai háború félig proxyháborúvá változtatásába: ahogy szombaton mi is megírtuk, Joe Biden kormánya komolyan fontolgatja, hogy igent mond Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek és a rendelkezésére bocsátja az amerikai hadsereg két modern mobil rakétarendszerét.

Ezek 500, illetve 300 kilométerre lévő célpontokat is képesek eltalálni, és bár az amerikai fél hajlik az átadásra, attól tartanak, ezzel akár Oroszországba is el lehet vinni a háborút.

KIEMELT KÉP: Telegram

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek