Neonácikkal a soraikban „nácitlanítanak” az oroszok Ukrajnában

Szerző: Kósa András
2022.05.24. 10:00

Testükön náci jelképeket viselő, elfogott orosz katonákról mutattak be képeket az ukrán hatóságok. Igaz, korábban az oroszok is tettek ilyet az Azovsztal védőivel, dúl a propagandaháború (is).

Neonácikkal a soraikban „nácitlanítanak” az oroszok Ukrajnában

Náci tetoválásokat viselő elfogott orosz katonáról mutattak be képeket az ukrán hatóságok. A horogkeresztet és német birodalmi sast magára tetováltató férfi útlevele szerint orosz állampolgár, ráadásul ugyanaz a személy lehet, akit május elején az orosz hatóságok azzal gyanúsítottak meg, hogy meg akarta ölni Vlagyimir Szolovjov tévés személyiséget.

A férfiről Julia Davis, a Daily Beast újságírója is közölt néhány fotót, azt állítva, hogy Ukrajnában harcol. Mint már többször megírtuk, az oroszok egyik fő indoka az agresszió megindításakor az volt, hogy „nácitlanítani” akarják Ukrajnát, ehhez képest nemrég például ukrán történelemkönyveket égettek.

Az információs háborúban ugyanakkor az orosz fél is igyekszik kihasználni az ölébe hulló lehetőségeket, korábban a mariupoli Azovsztal acélgyár elfogott védői közül mutattak be többet, akik szintén náci jelképeket tetováltattak magukra.

NYITÓKÉP: Illusztráció, fotó: Orosz védelmi minisztérium, Wikimedia

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek