A kampánypénzekkel való elszámolásra kérik MZP-t, szerinte csak a leendő új pártja zavarhat sokakat

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.05.20. 09:52

Az MMM egy vezető tagja azt mondja, nem arra kapták a pénzeket, hogy új pártot gründoljon belőle MZP, a polgármester szerint nem is lehetne erre költeni.

A kampánypénzekkel való elszámolásra kérik MZP-t, szerinte csak a leendő új pártja zavarhat sokakat

Kész Zoltán, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőségi tagja a közösségi médiában publikált nyílt levélben kéri Márki-Zay Pétert, hogy számoljon el a mozgalomhoz juttatott támogatásokkal.

Kész rövid levelét azzal kezdi, hogy emlékezteti MZP-t arra, hogy annak kampányának centrumában a lopás elleni fellépés állt, de a „tisztességről nem elég beszélni”.

Kész Zoltán azt írja, hogy

csak az esetben marad az  MMM vezetőségi tagja, ha még ebben a hónapban Márki-Zay „rendesen elszámol a kampánypénzzel.”

„Az elszámolás az én szememben két dolgot jelent. Egyrészről, fillérre pontosan megtudjuk, hogy mire költötte el az MMM a támogatók pénzét, illetve kiderül a nyilvánosság számára az is egyértelműen, hogy az adományozóktól a kampányra átutalt támogatásokból a megmaradt összeget milyen módon juttatja vissza az MMM az adományozókhoz" – írja.

Kész szerint ugyanis az MMM az adományokat célhoz kötötten kapta, és nem arra, hogy abból a hódmezővásárhelyi polgármester pártot alapítson. Ez szerinte

„lopás” lenne, amit az „MMM-ben senki nem tűr el”.

Nem sokkal Kész Zoltán nyílt levelének megjelenése után Márki-Zay Péter is írt a közösségi médiára, úgy véli, „valakik nagyon félnek egy új, tisztességes párttól”.

„Tegnap ismeretlen pártemberekre hivatkozva az MMM által vezetett összellenzéki kampány adománygyűjtését és az állítólag fennmaradó adományok jogosultságát kérdőjelezték meg olyanok, akik velünk ellentétben eddig sem civil adományokból és egyáltalán nem átláthatóan gazdálkodtak” – írja a polgármester, vélhetően a Magyar Nemzet cikkére utalva.

Azt mondja,

„az MMM a kampány során mindig a saját nevében és saját felelősségére kért támogatásokat, azokkal átláthatóan el fog számolni, a maradványt – ha lesz – azonban jogi okból nem adhatja át egyetlen pártnak sem, hiába sugallják most ezt újságcikkben egyesek”.

Kész Zoltán mellett a napokban a Mindenki Magyarországa Mozgalom több vezetője is azt mondta, hogy nem támogatják Márki-Zay Péter pártalapítási ambícióit.

NYITÓKÉP: Márki-Zay Péter/Facebook

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek