Orbán Viktor tizenkét szabályt alkotott a sikeres politikához

Szerző: Fekő Ádám
2022.05.19. 11:10

A magyar miniszterelnök olyan nagyvonalú amerikai kollégáival és a világgal, hogy szabadon oszthatóvá tette, és még ki is fejtette bölcsességeit.

Orbán Viktor tizenkét szabályt alkotott a sikeres politikához

Orbán Viktor jó ideje szeret általános bölcsességeket megfogalmazni, de talán olyan messzire még nem ment ebben a műfajban, mint a csütörtökön elkezdődött CPAC konferencián. Az amerikai jobboldal 1970-es évek óta rendezett, először Európába került buliján ugyanis nemcsak azt mondta el, hogy 2024 sorsdöntő év lesz (az EP-választások és az amerikai elnökválasztás miatt, a baloldal szerinte le akarja rombolni a világunkat), hanem azért is, mert az altright sztárjához, Jordan B. Pettersonhoz hasonlóan ő maga is megfogalmazott 12 pontot, illetve szabályt az élethez. 

A magyar miniszterelnök ráadásul annyira nagyvonalú, hogy szemben Petersonnan ő szabadon oszthatóvá és szabad felhasználásúvá nyilvánította ezt a tizenkét pontot, amit a továbbiakban változtatás nélkül is közlünk.

 1. A saját szabályaink szerint kell játszani! 
 2. Nemzeti konzervativizmus a belpolitikában! 
 3. Nemzeti érdek a külpolitikában!
 4. Legyen médiánk! 
 5. Leplezd le az ellenfeleid szándékát! 
 6. Gazdasági racionalitás! 
 7. Ne szorulj ki a szélére! 
 8. Minden nap olvassunk! 
 9. Legyen hited! 
 10. Keress barátokat! 
 11. Építs közösségeket! 
 12. Építs intézményeket! 

Orbán egyébként ki is fejtette kicsit ezeket a gondolatokat: például elmondta a nyolcadik ponttal kapcsolatban, hogy néha még igazságot is tartalmazhatnak az összeesküvés-elméletek, de nem érdemes őket terjeszteni, de például minden héten kijelöl önmaga számára egy napot, amikor csak olvas. A nemzeti érdekű külpolitikát érdekalapú politikaként írta le, a sajtóról pedig azt mondta, szerinte annak el kéne különülnie a politikától, de ezt az amerikai demokraták nem tartják be. Ide kattintva lehet végigizgulni mint a tizenkét pont kifejtését.

KIEMELT KÉP: Orbán Viktor / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek