Hosszú sorban szállítják a keletre vezető lengyel autópályákon az ukránoknak szánt tankokat

Szerző: Kósa András
2022.04.29. 14:28

Lengyelország a legfrissebb információk szerint több mint kétszáz T-72-es harckocsit és BMP-1 típusú lövészpáncélost szállít Ukrajnába, az első fotók már terjednek a közösségi médiában.

Hosszú sorban szállítják a keletre vezető lengyel autópályákon az ukránoknak szánt tankokat

Hosszú katonai konvojok mellett autózhattak mostanában azok, akik a az Ukrajna felé haladó lengyel autópályákon közlekednek. A közösségi médiába egyre több fotót töltenek fel, amiken az látszik, hogy a lengyel hadsereg teherautói közúton szállítják Ukrajnának a felajánlott nehézfegyverzetet. Az alábbi fotón BMP-1-es lövészpáncélosok láthatók Lublintól keletre az E373-as gyorsforgalmi úton.

A lengyel közszolgálati rádió szerint legkevesebb kétszáz T-72-es harckocsit és BMP-1 lövészpáncélost ajánlott fel a lengyel kormány az orosz agresszióval küzdő Ukrajnának. Ezek valószínűleg már helyben gyártott modellek, korábban Csehország is ilyen harckocsikat ajánlott fel. Ez a kép az E40-es autópályán készült Rzeszówtól keletre.

A BMP-1-es lövészpáncélos szintén nem mai darab, még a 60-as években fejlesztették ki a Szovjetunióban és ezután terjedt el a használata a Varsói Szerződés országaiban.

NYITÓKÉP: egy BMP-1-es hátulról, fotó: LutzBruno, Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek