Hadházy azt javasolja, Márki-Zay Péter mandátumát adják oda Szél Bernadettnek

Szerző: Fekő Ádám
2022.04.16. 08:42

A képviselő szerint Szél a pártok rossz döntése miatt nem lehet képviselő a jelenlegi állás szerint.

Hadházy azt javasolja, Márki-Zay Péter mandátumát adják oda Szél Bernadettnek

Hadházy Ákos az április 3-án az egyesült ellenzék által nagyon csúnyán elvesztett választás óta nem takargatja annyira, mennyi hibát látott a kampányban, a Zuglóból simán bejutott független (amúgy főleg a Momentummal mozgó) politikus szombatra is tartogatott valamit: Facebookon írta le, szerinte a pártok rossz döntésének következménye, hogy nem lesz továbbra is országgyűlési képviselő az a Szél Bernadett, akivel négy éve még társelnökként hagyták ott az LMP-t.

„A tisztességtelen fetételek mellett lebonyolított, elcsalt választás következményei közül a Fidesz ismét kétharmados többsége mellett Szél Bernadett kiesése a legigazságtalanabb és legfájóbb. (...)
Sajnos a kiesése az ellenzéki pártok rossz döntéseinek a következménye. Lehetett ugyanis tudni, hogy választókerülete “billegő” körzet: az ellenzéki lista nem szerepel ennyire katasztrofálisan az országban, Szél Bernadett simán nyerhetett volna, de azt is világosan lehetett előre jósolni, hogy rossz országos eredmény esetén veszíthet.
A pártok egyezsége azonban nem engedte meg, hogy a pártelitekhez nem kötődő, független képviselő befutó helyet kapjon a listán. Azon a listán, amiről az előválasztáson nem is lehetett szavazni”

– írja Hadházy, aki azt is felvetette, hogy Márki-Zay Péter fel nem vett mandátumán Szélnek kéne felajánlani.

Az ellenzék 2010 óta egyik legnépszerűbbnek vált arca Pest 2-es számú választókörzetében indult a sportriporterből a Fidesz egyik verbális verőemberévé vált Menczer Tamással szemben. Végül utóbbi győzött 46,77 százalékkal, Szél 44,92-t hozott össze, valamivel több, mint ezer szavazat döntött kettejük közt.

A kerületben egyébként 2700 szavazatot szedett össze a Mi Hazánktól György József, és az MKKP-s Jakab Edina is behúzott 2300-at. a Megoldás Mozgalom és Gődény György pártja is indított jelöltet, de a rájuk szavazók létszáma nem érte el az ezret sem.

KIEMELT KÉP: Hadházy Ákos és Szél Bernadett a Momentum 2019-es EP-eredményváróján (Ruttkay Lili)

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek