Ellenzéki képviselőjelölt: „Elképesztő, hogy a Jobbik ma már a DK tagozataként működik”

Szerző: Kósa András
2022.04.13. 06:09

A körmendi körzetben vesztes és a parlamenttől 12 év után búcsúzó Bana Tibor Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban sem fogta vissza magát laptársunknak, az Ugytudjuk.hu-nak adott interjújában.

Ellenzéki képviselőjelölt: „Elképesztő, hogy a Jobbik ma már a DK tagozataként működik”

26.76 százalékos eredményével esélye sem volt a Körmendet és környékét magába foglaló választókörzetben Bana Tibornak, az egyesült ellenzék képviselőjelöltjének a 6666 százalékot elért V. Németh Zsolttal szemben.

A parlamenttől így 12 év után búcsúzó, a Jobbikból 2020 március 2-án Jakab Péter vezetési stílusa miatt kilépett Bana Tibor az Ugytudjuk.hu-nak adott interjújában azt mondta, mégis büszke arra, hogy az ellenzék listás eredményénél összességében jobbat ért el és számos Körmend környéki kistelepülésen még ennél is nagyobb arányban szavaztak rá az emberek.

A kudarc okaival kapcsolatban úgy fogalmazott,

„sajnos ezen a választáson is az emberek félelmeire épített a Fidesz, hazug gyűlöletkampányt folytattak országosan és helyben egyaránt, aminek ez lett az eredménye. A háborús hazugságpropaganda sokakat megtévesztett. Tökélyre fejlesztették a hűbéri rendszert is, amelyben a polgármesterek többsége teljes mértékben kiszolgálja a Fidesz akaratát”.

Az ellenzék belső állapotairól pedig azt mondta:

„azt is látni kell, hogy Gyurcsány Ferenc személye gátja az érdemi változásnak, az pedig elképesztő, hogy a Jobbik ma már a DK tagozataként működik. Megújulásra és új arcokra van szükség a politikában, teret kell adni a fiataloknak és a tenni akaró civileknek is. Hiteles és kikezdhetetlen jelöltekre van szükség az EP-, az önkormányzati- és a következő parlamenti választáson is. Sajnos ezzel most bőven volt probléma”.

Bana Tibor korábban feljelentést tett V. Németh Zsolt ellen, mert állítása szerint a fideszes képviselő halálosan megfenyegette, most várja ennek az eredményét. Saját jövőjével kapcsolatban azt mondta, közgazdászként a civil életben akar elhelyezkedni, de a politikát sem hagyja ott, és „meglepetést” ígért hamarosan támogatóinak városában, Szentgotthárdon.

NYITÓKÉP: Malatinszky Dávid, Ugytudjuk.hu

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek