Teljesen lezárhatják a közúti áruszállítás előtt Belarusz és Oroszország EU-val közös határait

Szerző: Renczes Ágoston
2022.04.04. 15:35

Ukrajna erre kéri Lengyelországot és a balti államokat.

Teljesen lezárhatják a közúti áruszállítás előtt Belarusz és Oroszország EU-val közös határait

Lengyelország, Lettország, Litvánia és Észtország a következő 48-72 órában megkezdhetii az Oroszországtól való teljes elszigetelődést

írja Facebook-oldalán Mustafa Nayyem, az afgán-ukrán újságíróból lett ukrán helyettes közlekedési miniszter.

Nayyem egy dokumentumról készült fotót tett közzé, amiben Olekszandr Kubrakov infrastrukturális miniszter arra kéri lett, litván, észt és lengyel kollégáit, hogy országaik szüntessenek meg minden a közúti teherszállításra vonatkozó kétoldalú szerződést, amit Belarusszal, illetve Oroszországgal kötöttek,

hogy ne lehessen szárazföldi szállításokkal tovább táplálni az oroszok „véres hadigépezetét”.

Erre a dokumentum szerint azért van szükség, mert bár Ukrajna kezdeményezte, egyelőre nem született döntés arról, hogy Oroszországot kizárják az OECD égisze alatt működő Nemzetközi Közlekedési Fórumból (International Transport Forum – ITF), és bár Ukrajna megérti, hogy a döntéshez idő kell, neki az pont nincs, illetve az EU területére kiadott közlekedési engedélyek visszavonása sem hozta meg a kívánt hatást szerintük.

Ha balti országok és Lengyelország meghozza ezt az intézkedést, úgy Belarusz és Oroszország közúton teljesen elszigetelődik az EU-tól.

NYITÓKÉP: A terehovai határátkelő Lettország és Oroszország között. Valsts kanceleja/State Chancellery / Flickr

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek