Ruszkik haza! – az adás napján mondta le Németh Zsolt az ATV-s beszélgetést

Szerző: Kósa András
2022.03.23. 14:22

A parlament külügyi bizottságának elnöke előbb igent mondott a hírcsatorna meghívására, hogy a Fidesz retorikájához képest szokatlan megnyilvánulásáról beszélgessen, majd nem ment el.

Ruszkik haza! – az adás napján mondta le Németh Zsolt az ATV-s beszélgetést

Az Azonnali is megírta múlt héten csütörtökön, hogy Németh Zsolt a parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke „Ruszkik haza! Legyen béke!” felirattal tartotta fontosnak köszönteni a múlt csütörtököt, majd nem sokkal később Novák Katalin is elítélte az Ukrajna elleni orosz agressziót.

A korábban kifejezetten oroszbarát kormány- és Fidesz-retorikához képest újnak számítottak ezek a megnyilvánulások,

láthatóan össze is zavarták az eddig konzekvens Putyin-kedvelésre szocializált párthíveket, mert mindkét politikus bőven kapott elítélő megnyilvánulásokat a kommentekben.

Az eset önmagában is érdekes volt, az ATV Egyenes Beszéd című műsora ezért is szerette volna meghívni Németh Zsoltot egy beszélgetésre.

Mint Szöllősi Györgyi, az Egyenes Beszéd műsorvezetője az Azonnalinak elmondta, kollégái még a múlt héten csütörtökön felhívták Németh Zsoltot, hogy beinvitálják a műsorba másnapra.

„Azt mondta a kollégáimnak, a pénteket már sajnos nem tudja megoldani, de a következő hét kedden (vagyis március 22-én – a szerk.) szívesen bejön beszélgetni velem. Aztán az adás napjának délutánján visszamondta a szereplést. Részünkről nagyon sajnáljuk, mert nagy örömmel kérdeztük volna a témáról”

– mondta Szöllősi Györgyi.

NYITÓKÉP: Németh Zsolt Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek