Minden utazási korlátozását törölte az Egyesült Királyság

Szerző: Fekő Ádám
2022.03.18. 11:34

Már az oltatlanokra sem vár semmiféle nehezítés, ha elugrana pár napra Londonba.

Minden utazási korlátozását törölte az Egyesült Királyság

Péntektől se kötelező teszt, se kitöltendő papírok nem várnak azokra, akik be akarnak utazni az Egyesült Királyságba. A koronavírus elleni védőoltást már megkapott beutazóknak eddig sem nehezítették meg a dolgát, de most már az oltatlanok is teljesen szabadon mozoghatnak.

A hivatalos álláspont szerint ez már egy végleges változás, Robert Courts légiközlekedési miniszter pedig úgy fogalmazott, minden bekapott ütés, a sok teszt és a koronavírus okozta halálozások után végre megtörtént, amiért dolgoztak, és vége a bürokratikus akadályoknak a belépéshez.

A kormány kiemelte, hogy szándékosan a nagy forgalmat jelentő húsvéti ünnepek előtt oldottak fel mindent, de továbbra is vannak készenléti tervek a járványhelyzet rosszabbra fordulása esetére.

Az ország utazási irodái már most azt javasolják állampolgáraiknak, utazzanak bátran, ha előtte ellenőrizték az egyes helyeken továbbra is szigorúbb szabályokat.

2020 óta nem volt ilyen laza a helyzet az országban, akkor javasolták azt először a briteknek, hogy lehetőség szerint tartsák magukat távol az utazásoktól.

A változásokat az Egyesült Királyság összes kormánya (angol, skót, walesi, észak-ír) elfogadták, a lakosságnak ugyanis sokszor az is nehézséget okozott, hogy még a királyságon belül is eltérő szabályok éltek az elmúlt két évben.

KIEMELT KÉP: KaPilger / Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek