Videó: „Menj a p…ba!” – kiabálták Salvininek a lengyel-ukrán határon

Szerző: Kósa András
2022.03.08. 17:42

Matteo Salvini pár éve még Vlagyimir Putyint ábrázoló pólóban pózolt, most úgy gondolta, jó ötlet lesz elmenni a lengyel-ukrán határra. Nem volt.

Videó: „Menj a p…ba!” – kiabálták Salvininek a lengyel-ukrán határon

A képeket elnézve nem is nagyon érti az ember, miért is gondolhatta Matteo Salvini, az olasz Északi Liga elnöke, volt belügyminiszter, hogy jó ötlet volt ellátogatnia a lengyel ukrán határra. Salvini – mint közepes angolsággal elmondott szavaiból kihallható – valamilyen segélyszállítmányt vitt Przemysl városába, és ha már ott volt, nyilván pózolt volna egy kicsit a kameráknak egy sajtótájékoztató keretében. Wojciech Bakun polgármester azonban nem akart egyszerű biodíszlet lenni.

A város vezetője egy Vlagyimir Putyint ábrázoló fehér pólót tartott a kezében, és azt mondta, naponta ötvenezer menekült jön át a határon, ő kimegy találkozni velük, Salvinivel csak akkor, ha az olasz politikus ezt a pólót viseli. Ezután elég nagy hangzavar kezdődik, de mintha az olasz „pierdole” kifejezés is elhangzana, ami szó szerint azt jelenti, hogy „Menj a p…ba!”, majd még annyit mondanak a döbbent Salvininek, hogy most legalább elítélheti Putyint, amire ő elsompolyog a kamerák elől. Matteo Salvini Orbán Viktor egyik legfontosabb politikai szövetségese jelenleg a Fidesz európai politikájában.

NYITÓKÉP: Trąbkouszek beludżystański / Twitter

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek