Donáth Annát választották meg a Momentum elnökének

Szerző: Kósa András
2021.11.21. 18:31

Eldőlt, ki lesz Fekete-Győr András utódja.

Donáth Annát választották meg a Momentum elnökének

Donáth Anna lesz a Momentum történetének második pártelnöke – tudta meg az Azonnali a liberális párt pártelnöki szavazásának eredményére rálátó forrástól. A párt vezetéséért Donáth mellett Orosz Anna újbudai alpolgármester és a párt elnökségi tagja; illetve Hollai Gábor, a XVI. kerület önkormányzati képviselője is indult, hármójuk közül a küldöttgyűlés választott új elnököt.

A párt európai parlamenti képviselője információink szerint a szavazatok 57 százalékát szerezte meg, és már meg is köszönte a támogatást a tagoknak kiküldött levélben.

Orosz Anna információink szerint 29, Hollai 14 százalékot ért el. 

Indulása bejelentésekor Donáth arról írt: „5 éve vagyok a Momentum aktív tagja, 5 éve az életem leginkább meghatározó része ez a közösség. Elnöki indulásommal arra vállalkozom, hogy felrázzam és összetartsam a Momentum és a kormányváltók közösségét, hogy végre leváltsuk a kormányt 2022-ben.”

Terveiről a párt vezetőjeként pedig ezt nyilatkozta:

A Momentum politikusaként és EP-képviselőjeként az elmúlt időben is egy szociálisan érzékeny világképet képviseltem, amelyben egyre nagyobb hangsúlyt kapott az olyan 21. századi kihívásokkal szembeni fellépés, mint a klímaváltozás. Én abban hiszek, hogy a következő évtizedekben a közösségek köré kell újraszerveznünk a társadalmat, hogy a klímakatasztrófa vagy épp az elképesztő mértékben növekvő egyenlőtlenségek ellen eséllyel vehessük fel a küzdelmet. Erős közösségekre, erős közösségi cselekvésre van szükség akár önkormányzati, akár EU-s szinten. Ezt értem progresszív, zöld, szociálisan érzékeny politika alatt, és ezt szeretném képviselni a Momentum élén.

A Momentum elnöki posztja azután vált üressé, hogy Fekete-Győr András, a pártot a kezdetektől, 2017-től fogva vezető elnök elveszítette a bizalmi szavazást, amit azért kért maga ellen, mert miniszterelnök-jelöltként csúnyán leszerepelt az előválasztáson. Később kiderült: Fekete-Győrt a Momentum listájának élére, illetve később a Momentum-frakció élére szánja a párt.

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek