Gattyán György egy hatalmas álláshirdetésben jelentette be, hogy a modern kor Széchenyi Istvánja lenne

Szerző: Aradi Péter
2021.11.20. 20:35

Az egyik leggazdagabb magyar tévészpotokban hirdette, hogy november 20-án este figyelje mindenki a honlapját, mert nagy bejelentésre készül. A helyünkön voltunk, megnéztük a bejelentést, de nem lettünk sokkal okosabbak.

Gattyán György egy hatalmas álláshirdetésben jelentette be, hogy a modern kor Széchenyi Istvánja lenne

A milliárdos egy hatalmas álláshirdetést indított el, amiben mint fogalmazott, képviselőket keres, akik társai lesznek az ország digitalizációjában. „Állást kínálok 106 képviselőnek az ország 106 választókerületében” – mondja a felhívásban.

Ha jól értjük, Gattyán egy olyan Magyarországot szeretne, ahol az emberek mindent interneten keresztül intézhetnek. A világ motorja ugyanis szerinte a digitalizáció, amivel valószínűleg azért kevesen vitatkoznának. Ahogy a honlapján is olvasható, Magyarország viszont ezen a téren lemaradásban van. Mint mondja,

hazánkat az elakadt országok közé sorolják, Pakisztánnal vagyunk egy szinten, és lassabban fejlődünk, mint Laosz vagy Uganda.

Állítása szerint ezen szeretne most változtatni Gattyán, de az egyelőre nem derült ki, hogyan. „Magyarország választás előtt el, de ez a választás nem a politikáról szól, hanem arról, hogy akarunk-e ismét világelsők lenni” – hívja fel a figyelmet az üzletember.

„Nem egy mozgalom élére akarok állni, hanem mögé.

Széchenyi hidat épített Pest és Buda közé, én hidat szeretnék építeni az állampolgár és a közjó közé”

– zárta az üzenetét. Izgatottan várjuk, mi sül ki belőle.

Egyike lehetett volna a Szilícium-völgy milliárdosainak

Ahogy az Origo 2013-as, már csak a webarchive-on előkotorható portréjában írják, az 1970-ben született Gattyán György 1992 végén kezdett az üzlettel foglalkozni. Sok mindennel megpróbálkozott az 1990-es években, dolgozott biztosítási ügynökként, volt hangmérnökgyakornok az MTV-nél, ingatlan-értékbecslő, és üzemeltett vegyeskereskedést is.

2003-ban indította a Livejasmin.com-ot, amin hetero lányok, fiúk, párok, melegek vagy éppen transzvesztiták webkamera előtt teljesítik az őket néző fizető kukkolók kívánságait, és amivel aztán meggazdagodott.

„Ha nem pornóból szedte volna össze a vagyonát, vagy a pornónak nem ilyen lenne a státusza, akkor Mark Zuckerberghez vagy Bill Gateshez lenne hasonlítható.

Ha Amerikába születik, és nem pornóval foglalkozik, egyike lenne a Szilícium-völgy milliárdosainak”

– mondták róla még 2013-ban az ismerősei. A párhuzam már csak azért sem teljesen elrugaszkodott, mert az egyik volt munkatársa szerint a 2010-es a Facebookról szóló Social Network - A közösségi háló című film hatalmas hatást gyakorolt rá.

Gattyán jelenlegi vagyonát 305 milliárd forintra becsülik, amivel a harmadik leggazdagabb magyar Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor mögött. A Forbes 100 legértékesebb, teljesen magyar kézben lévő cégeket soroló listáján az érdekeltségébe tartozó Docler Holding a második helyen szerepelt 389,8 millió eurós bevétellel.

Gattyán az oldala tanúsága szerint szereti elmondani magáról, hogy az elmúlt 10 év legtöbbet jótékonykodó magyar állampolgára. A napi.hu nemrég kiadott Legjótékonyabb magyarok című összeállítása szerint egyébként idén csak a második legjótékonyabb magyar volt. 

Ismerkedése az adóhivatallal

A milliárdosnak a 2010-es években volt egy zavaros ügye a NAV-val. A perben az adóhatóság nagyjából 50-60 milliárd forintnyi áfát és büntetést igényelt a cégtől, és ennél valamivel több vagyont le is zárolt az eljárás során.

A per arról szólt, hogy vajon áfát csalt-e a Docler Holdinghoz tartozó WebMindLicenses Kft. azzal, hogy egy portugál cégnek adta licencszerződéssel az időközben a világ egyik legnépszerűbb erotikus oldalává váló LiveJasmin know-how-ját és üzemeltetését. Ahogy az egykori Index az akkori cikkében írja,

a NAV szerint a portugál Lalib csak egy amolyan strómancég volt, amit arra használ Gattyán cége, hogy ne Magyarországon fizessen áfát.

Az adóügyi pert végül 2017 szeptemberében Gattyán cége nyerte.

NYITÓKÉP: www.legnagyobbvallalkozas.hu

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek