A magyar borvidék, ami a szerbek és a svábok nélkül sehol nem lenne

Szerző: Bukovics Martin
2021.08.21. 17:30

Ercsey Dániel elmond mindent, amit egy Azonnali-olvasónak a szekszárdi borvidékről tudnia kell.

A magyar borvidék, ami a szerbek és a svábok nélkül sehol nem lenne

Új videóval jelentkezett a Lecsengés nevű boros vlogon Ercsey Dániel borszakíró, mégpedig a boriskolás sorozatukban. Eúttal az egyik legnépszerűbb vörösboros borvidékünkről, a szekszárdiról mond el minden olyat, amivel villogni lehet a következő kékfrankos, kadarka vagy bikavér mellett:

  • Hogyan jutottak el Szekszárdra a szerbek, és mi közük van a kadarkához?
  • Mit köszönhet a borvidék az oda évtizedekkel később érkezett sváboknak?
  • Mit keres Szekszárdban a bikavér, és miben különbözik az itteni bor a nem olyan messze, hasonló fajtákkal dolgozó villányitól?
  • Milyen külföldi stílushoz, hovatovább híres francia borvidékhez hasonlítsd Szekszárdot, ha nyugaton akarsz róla mesélni?
  • Milyen könyveket vigyél magaddal, ha odautazol pincetúrázni?
  • És mi az a hely, ami ugyan a borvidéken kívül van, muszáj látni?

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek