A Jobbik frakciójához csatlakozott a Momentum-ifik volt elnöke, nekünk azt is elmondta, miért

2021.05.04. 20:35

Nagy Károly XVIII. kerületi önkormányzati képviselő március 31-én hagyta ott a pártot, most azt mondja, a helyi, jobbikos Makai Tibor képviselővel értik meg egymást a legjobban az önkormányzati politikában. Előválasztási indulást ugyanakkor egyáltalán nem tervez továbbra sem.

A Jobbik frakciójához csatlakozott a Momentum-ifik volt elnöke, nekünk azt is elmondta, miért

A nemrég még a Momentum helyi szervezetét maga mögött hagyó Nagy Károly, XVIII. kerületi önkormányzati képviselő kedden Facebook-oldalán, egy közös fotó kíséretében jelentette be,

csatlakozik a kerületi Jobbik frakciójához a pestszentlőrinci-pestszentimrei városházán.

CSATLAKOZOM A JOBBIK HELYI FRAKCIÓJÁHOZ A politika csapatjáték. Az elmúlt másfél évben pedig sokszor kiderült számomra,...

Posted by Nagy Károly on Tuesday, 4 May 2021

Nagy, aki Momentumból való kilépésekor még azt mondta, nem tart másik pártba, független képviselő lesz, bejegyzésében is hangsúlyozta, csupán arról van szó, hogy Makai Tibor jobbikos önkormányzati képviselővel a legjobb a munkakapcsolata, így közös frakcióban folytatják, de Nagy nem lép be a Jobbikba.

A Jobbiknak eddig is volt egyszemélyes városházi frakciója, a kerületi szabályzat ugyanis lehetővé tette, hogy Makai egy személyben is képezhessen ilyet, azt azonban Nagy Károly is megerősítette az Azonnalinak, hogy ez a kétfős frakció már szavazásokban is döntő szóval rendelkezhet.

Az Azonnali telefonon érte el Nagyot, aki nekünk is ugyanezt hangsúlyozva, hozzátéve, mivel ő és Makai Tibor is a kertvárosi részt képviselik, ezért a forgalomcsökkentés, zajcsökkentés terén valóban szorosabb, közös platformot találtak, amelyhez számos alkalommal a helyi LMP is csatlakozni szokott. Kiemelte azonban, hogy miközben a közgyűlésben számos vita is napirendre kerül, együttműködésük az MSZP-t elhagyó, és a DK-ba 2020 februárjában átlépő Szaniszló Sándor polgármesterrel és a kerületvezetéssel továbbra is kifogástalan,

ő pedig azóta, hogy március 31-én maga mögött hagyta a Momentumot, „még több feladatot is kapott”.

„Én és Tibor is elkötelezettek maradtunk a jelenlegi városvezetés támogatása mellett ,de ez egy csapatjáték, én pedig nem szeretnék egyfős frakciót alakítani, de a mi kapcsolatunk a Jobbikkal nem országos politikai érdekközösségen alapul” – tette hozzá ehhez Nagy.

Noha korábban Nagy kifejezetten tagadta, hogy személyes konfliktus miatt hagyta ott Fekete-Győr Andrásék pártját, tehát nem olyasmiről van szó esetében, mint Nagy Blanka távozásánál, arra a kérdésre, vajon ezek után nem tervezi-e, hogy a körzetben Kunhalmi Ágnes ellen is elindulna az előválasztáson a Jobbik támogatásával, Nagy leszögezte, Jakab Péterék itt helyben már beálltak Kunhalmi Ágnes MSZP-s társelnök jelöltsége mögé, és szerinte

„ha egy jobbikossal megállapodsz valamiben, nem kell a hátad mögé nézni”.

Ő ugyan elmondása szerint még a megállapodás részleteit sem ismeri, de ezért továbbra is kizárta nekünk, hogy neve az őszi előválasztásokkal kapcsolatban indulóként felmerülne.

Kunhalmi, aki maga is múlt héten jelentette be, hogy az MSZP és a Párbeszéd jelöltjeként indul, azóta Jakab Péter pártjának támogatását is megszerezte a választókerületben, sőt, Jakab még egy közös fotót is kitett oldalára, ahol Kunhalmival együtt szerepel.

KÉP: JAKAB PÉTER / FACEBOOK

Nagy Károly közvetlenül a kilépése után azt mondta az Azonnalinak, közte „és a Momentum között köttetett »házasság« sok szempontból megromlott”, aminek részleteiről ekkor sem kívánt már nyilatkozni. A most 23 éves Nagyot 2019 október 13-án, egyéni körzetben választották meg a kerület önkormányzati képviselőjévé, de ő maga 17 éves kora óta politizál, először a Fodor Gábor-féle Liberálisok ifjúsági szervezetében volt tag, még gimnáziumi évei alatt, majd 2017-ben a Momentumba lépett be, ahol a Nolimpia-kampány után a párt ijfúsági szervezetének, a TizenX-nek az alapítója és elnöke lett. Utóbbi posztjáról azonban 2019 novemberében a TizenX leváltotta.

NYITÓKÉP: Nagy Károly / Facebook

Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor az Azonnali korábbi újságírója

Történészdiplomával rendelkezik, de 2013 óta főleg blogol, 2015 óta pedig újságcikkeket is ír. Sokszor Európáról és a Közel-Keletről. Az Izrael-párti sajtó kedvenc magyar firkásza. Eléggé baloldali.
Facebook
Twitter

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek