Tavaly álhír volt, idén valóság: delfinek úsztak Velencében

2021.03.23. 12:10

Március 22-én egy delfinpár érkezett meg az olasz városba.

Tavaly álhír volt, idén valóság: delfinek úsztak Velencében

Tavaly szenzációként söpört végig a sajtón az a hír, hogy delfinek jelentek meg a kínai koronavírus miatt üresen kongó Velencében, mivel se gondolák, se hajók nem közlekedtek a város közelében és a csatornákon. Azonban mint utólag kiderült: ez egy álhír volt.

Idén viszont tényleg megjelent egy delfinpár Velencében

számol be róla a Rai News.

A velencei lagúnában felbukkanó delfinpár egészen a Canal Grande torkolatáig merészkedett. A lap szerint a két delfin a Szent Márk-öbölben úszott, a Giudecca-csatornától egészen a Canal Grande-ig.

A delfinek látványa Velence környékén nem rendhagyó, de az már igen, hogy beúsznak az emberek által is használt Szent Márk-öbölbe.

A lap szerint ez még a helyieket is megdöbbentette, hiszen ilyen közel nem szoktak úszni a delfinek, azonban a kisebb hajóforgalom miatt most igen közel kerültek az emberekhez.

Viszont sokáig nem örülhettek az emberek, ugyanis a vízi emlősök néhány perc múlva már távoztak is a helyszínről. Mindenesetre több szemtanú is videót, illetve képeket készített a nem mindennapi látványról.

A Rai News több képet is közölt a két delfinről, amik itt nézhetőek meg.

NYITÓKÉP: A Szent Márk tér. Forrás: fhwrdh / Flickr

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek