Szoft buzizással zárta október 23-i ünnepi beszédét a KDNP nógrádi elnöke

Szerző: Kiss Brigi
2020.10.23. 17:07

A hanyatló nyugatozás után előkerült a Meseország Mindenkié mesekönyv is a KDNP-s Bablena Ferenc ünnepi beszédében: természetellenes kapcsolatokat propagáló mesékről beszélt, és még szabadságharcot is kilátásba helyezett a normalitás jegyében.

Szoft buzizással zárta október 23-i ünnepi beszédét a KDNP nógrádi elnöke

Hogy a különböző történelmi eseményekre emlékező politikusi felszólalásokban van aktuálpolitikai kikacsintás, azt már szinte természetesnek vehetjük. Abban sincs újdonság, hogy az utóbbi években a kormánypárti figurák az ún. Nyugatnak (Brüsszelnek) való beszólogatásra használják ezeket az alkalmakat.

Bablena Ferencnek, a Nógrád megyei közgyűlés alelnökének, a KDNP Nógrád megyei elnökének viszont sikerült emelnie a tétel azzal, hogy az idei

október 23-ai beszédét egy jó kis buzizásra futtatta ki a salgótarjáni megemlékezésen.

Aki furcsállná, hogy az egyébként ellenzéki vezetésű városban miért mond beszédet egy KDNP-s politikus, jó ha tudja, hogy október 23-án nagyon régóta, politikai színezettől függetlenül együtt emlékezik Salgótarján (most éppen szocialista) és Nógrád megye (most éppen fideszes vezetésű) önkormányzata a megyeháza épületénél. A koronavírus-járvány előtti korban ehhez egy futóverseny is kapcsolódott.

Bablena nagyjából nyolc perces ünnepi beszédének az utolsó bő három percében tört el valami. Akkor, amikor a beszédében elért a rendszerváltáshoz:

„Őszinte örömmel, naiv hittel, lelkesedéssel és önként csatlakozhattunk a számunkra annyira vágyott szabad világhoz, a Nyugathoz. Akkor még nem tudhattuk, hogy pontosan mihez is. Nekünk ‘68 a prágai tavaszt és annak dicstelen elfojtását jelentette, és nem érzékeltük a párizsi ‘68 lényegét. Most már igen. Sőt, ma már igazán közelről nézhetjük a Nyugat alkonyát. A világot maga alá gyűrni akaró, marxi emlőkön fejlődött erőszakos, új nemzetköziséget és globalizációt, a nemzetek és nemzetállamok negligációját, a mindent irányítani akaró, kizárólagos ideológiai és hatalmi nyomulást, az értékek devalválását, az Isten trónfosztását, a haza telephelyre cserélését, a nemzet idejétmúlttá nyilvánítását, a család relativitását.” 

 

A hanyatló nyugatozás után aztán eljutott a Dúró Dóra által ledarált, és ezzel bestsellerré tett Meseország mindenkié című könyvhöz és az azt kritikusan kezelő Bagdy Emőkéhez és a tőle elhatárolódó rengeteg pszichológushoz is, bár egyikük nevét se mondta ki:

„S az újabb őrületek, a nemek természetüktől való elidegenítését, a gengermániát (sic!). Az érzékenyítés hazug jelszavával kisgyermekeink egészséges lelki fejlődésének megtámadását. A tradicionális értékek, szokások, jogok, erkölcsök nevetségessé tételét. Köztiszteletnek örvendő, nagyszerű emberek szakmainak álcázott, valójában ideológiai alapon történő megtámadását. Többezer éves, kipróbált és leghatásosabb gyermeknevelő, embert építő eszközünket, meséinket átírják, és az átírt, immáron természetellenes emberi kapcsolatokat propagálni kívánják.” 

 

Miután pedig az LMBTQ-emberek kapcsolatait természetellenesnek nevezte, azután magukat keni fel az emberi méltóság őrzőinek:

„Üzenjük nekik: mi ‘48 és ‘56 népe vagyunk. A szabadság, a függetlenség, az emberi méltóság őrzői. Az ezeréves keresztény Magyarország erkölcsének mai örökösei, gyermekeink valódi apja és anyja. A gyermek pedig szemünk fénye, akit nem hagyhatunk magára, az alattomosan fertőzni akaró, hamis ideológiák példájául (sic!). Van rutinunk a szabadságharcban, most is győzni fogunk. Mi, a többség, a normalitás, az erkölcs a magyar jövő.”

 

A fenti gondolatok 4:55-nél kezdődnek, de érdemes teljesen végighallgatni a beszédet már csak az olyan apróságok miatt is, amikor a szónok tévedésből Avanti ragazzi di Romanak mondja az Avanti ragazzi di Buda című 56-os ihletésű örök slágert:

Többen is pedzegették már az elmúlt hetekben, hogy mivel a migránsozás így öt év után lassan kezd kifulladni, a „melegek” lehetnek a kormány és a kormánypártok gyűlöletkampányainak legújabb célpontjai. A nógrádi KDNP elnökének beszéde nagyon jól illik a különböző kormánypárti politikusok, illetve a Mi Hazánk utóbbi időszakban tett LMBTQ-ellenes megnyilvánulásainak sorába, Bablena az utolsó mondataival  ugyanis lényegében az osztrákok és a szovjetek ellen szabadságharcolókra hivatkozva maga is szabadságharcot hirdetett, csak éppen nem valami idegen hatalom, hanem az LMBTQ-emberek ellen, azaz magyar emberek százezrei ellen. 

Fotó: KDNP / Flickr

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek