Átfestik a román rendőrautókat, hogy európaibb kinézetük legyen

2020.08.27. 12:22

A román állam támogatja a hazai ipart, új Daciákat vásárolt a román rendőrségnek. Az új autók még európai dizájnt is kaptak.

Átfestik a román rendőrautókat, hogy európaibb kinézetük legyen

A román rendőrség új dizájnnal látja el a rendőrautóit.

A korábbi nemzeti színű, piros-sárga-kék csíkozást európai mintára kék-sárga dizájn váltja fel.

A rendőrautók fehér alapfényezése továbbra is megmarad.

A ROMÁN RENDŐRSÉG AUTÓINAK RÉGI DIZÁJNJA. FOTÓ: ROMÁN RENDŐRSÉG / FACEBOOK

A rendőrség azért tartja szükségesnek az új dizájn bevezetését, hogy az állampolgárok az állami rendőrség rendőrautóit meg tudják különböztetni a helyi rendőrség autóitól, írja a Hotnews. Romániában ugyanis nemcsak állami rendőrség működik, hanem az önkormányzatok is létrehozhatnak saját rendőrségeket.

ILYENEK LESZNEK A ROMÁN RENDŐRSÉG ÚJ AUTÓI. FOTÓ: ROMÁN RENDŐRSÉG / FACEBOOK

Az átfestésnek gyakorlati oka is van, mivel a kék-sárga kombinációban a sárga festéket fényvisszaverő zöld elemmel is ellátják, így az autók láthatósága a korábbi 100 méterről most 200-300 méterre nő. A román rendőrség augusztus végéig 2100 új autót szállít ki vidéki rendőrőrseinek, az év végéig pedig újabb 3300 új autóval látja majd el a román rendőrséget. Az új Dacia Loganeket és Dustereket a Pitești melletti mioveni-i Dacia-gyár állítja majd elő, tehát nem a Renault-csoport másik, marokkói Dacia-gyára, hanem a hazai.

FOTÓ: Román rendőrség / Facebook

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek