Feljelentést tehetett a Táncművészeti Egyetem rektora az Azonnali cikke nyomán

Szerző: Galavits Patrik
2020.07.31. 13:43

A Magyar Nemzet szerint a rendőrséggel vizsgáltatná ki az egykori balettintézetis növendékek Azonnalinak tett beszámolóit Bolvári-Takács Gábor, az MTE rektora.

Feljelentést tehetett a Táncművészeti Egyetem rektora az Azonnali cikke nyomán

Feljelentést tett a Magyar Táncművészeti Egyetem rektora, Bolvári-Takács Gábor, így reagálva az Azonnali hétfőn megjelent cikkére, amelyben a korábbi Magyar Táncművészeti Főiskola balettnövendékei számoltak be az őket az intézményben ért mentális terrorról, rendszeres verésekről, szexuális zaklatásról és orális szexre kényszerítésről, valamint korrupcióról – értesült a Magyar Nemzet. 

A kormányközeli lap nem nevezte meg forrását, miközben az MTE honlapján és Facebook-oldalán sem kommunikált a feljelentésről.

A Magyar Nemzet szerint Bolvári-Takács

„azért fordult a rendőrséghez, hogy az egyetemmel oktatói jogviszonyban álló gyanúsítottak ne kerülhessék el a felelősségre vonást. Ha viszont a vádaknak nincs alapjuk, szintén jogi lépéseket tervez a vezető.”

Egy nappal cikkünk megjelenése után az MTE honlapján közzétett nyilatkozatban a rektor bocsánatot kért az egykori növendékektől, illetve az intézményen belüli vizsgálatokat ígért, szükséges esetben pedig büntetőfeljelentést is elképzelhetőnek tartott. A cikkben leírt bűncselekmények egyébként mára mind elévültek.

Kérdéseinkkel megkerestük a táncművészeti egyetemet, amennyiben reagálnak, cikkünket frissítjük.

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek