Hamburgi szexmunkások a német bordélyházak újranyitását követelik

Szerző: Galavits Patrik
2020.07.12. 14:25

Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

Hamburgi szexmunkások a német bordélyházak újranyitását követelik

Nagyjából négyszáz szexmunkás vonult utcára hétvégén Hamburg St. Pauli kerületében, a Reeperbahnon, amely a város éjszakai életének a szíve, hogy a bordélyházakat érintő korlátozások ellen demonstráljanak – tudatja az észak-német közszolgálati média, az NDR. Johanna Weber, a tüntetést szervező szexmunkás szervezet szóvivője azt mondta,

nehezményezik, hogy miközben a fodrászatok, kozmetikák és a masszázsszalonok újra szabadon látogathatóak, a prosituáltakat a koronavírus-járványra hivatkozva továbbra sem engedik dolgozni.

Ezzel szerinte a kormány illegális munkavégzésre kényszerítheti őket, pedig a különböző érdekképviseletek már tettek javaslatotokat, amelyek szerintük alkalmasak lehetnek arra, hogy biztonságosan végezhessék a prostituáltak a munkájukat – amely egyébként Németországban nem ütközik törvénybe.

Ilyen javaslat volt a Reuters szerint például az, hogy a bordélyházakban is kötelező lenne a szájmaszk használata, a szellőztetések gyakoribbá tétele, valamint a látogatók kapcsolati hálójának feltérképezése.

A szexmunkásuk tüntetés előtt kiadott közelményükben hangsúlyozták, hogy

a higiénia az ő foglalkozásuk esetén még fontosabb, mint máshol, ezért nem értik, hogy más, testek közelségét és érintéseket igénylő szakmáktól eltérően nekik miért nem engedik négy hónap után a tevékenységük folyatását. 

„Úgy érezzük, megfeledkezett rólunk a politika” – fogalmaznak közleményükben.

Hamburgban nem csak az ottani szexmunkásokért emelték fel a hangjukat a tüntetők, Németország-szerte a enyhítéseket követeltek.

Nincsenek megbízható adatok a szexmunkások pontos németországi számáról, mindenesetre 2018 végéig a prostituáltakat védő törvény értelmében 32800-an regisztrálták magukat a hatóságoknál.

NYITÓKÉP: hds / Wikimedia

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek