Rendőrt hívtak két román képviselőre, mert nem akartak maszkot viselni

Szerző: Fekő Ádám
2020.07.08. 07:41

Adrian Solomont és Irinel Ioan Stativăt nem hatotta meg a személyzet kérése, aztán a balhé során még az őket megbüntető rendőröket is szidták kicsit egy bukaresti gyorsétteremben.

Rendőrt hívtak két román képviselőre, mert nem akartak maszkot viselni

A romániai szociáldemokraták (PSD) két képviselőjét is megbüntették Bukarestben, amiért nem viseltek maszkot az egyik belvárosi étteremben.

A munkaügyi bizottság elnöke, Adrian Solomon és Irinel Ioan Stativă (a kiemelt képen balról jobbra – a szerk.) egy gyorsétterembe mentek be az országban mindenhol kötelező maszkok nélkül, majd amikor a személyzet megkérte őket, hogy takarják el valamivel a szájukat,

veszekedni kezdtek velük, aminek a vége az lett, hogy a tulajdonos kihívta a rendőrséget.

Az Independent Balkan forrásai szerint a képviselők akkor sem hagyták abba a hőbörgést, amikor megérkeztek a rendőrök, és „sértő dolgokat kiabáltak a személyzetre”, és nyilván az sem segített az ügyükön, amikor közölték a rendőrökkel,

ők kifizetik a büntetést, de a rendőrök nem méltók az egyenruhájukra.

A büntetés összege egyébknét 2600 lej, azaz úgy 190 ezer forint.

Romániában továbbra is pusztít a koronavírus, majdnem 30 ezer regisztrált eset mellett 1799 halálos áldozata van a betegségnek a kedd reggeli adatok szerint, viszont már több, mint 20 ezren meggyógyultak.

Külön probléma, hogy Romániában még július elején is gyorsuló tendenciát mutatott a fertőzés, volt, hogy egy nap alatt 450 új fertőzöttet regisztráltak az országban.

Közben a helyi alkotmánybíróság kimondta, alkotmányellenes rendeletben előírni kötelező kórházi kezelést és karantént az embereknek, ami miatt az ő Orbánjuk, Ludovic Orban miniszterelnök hadakozik is az alkotmánybírósággal, és kéri az embereket, ne ezt a döntést vegyék figyelembe.

KIEMELT KÉP: cdep.ro

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek