Egy hét alatt nem dob akkorát a magyar kormánymédia, mint a szerb egy nap alatt

Szerző: Bukovics Martin
2020.06.15. 16:05

Soros migránsinváziót fizet, Putyin velünk, Vučićot megölné az ellenzék, grátisz szentkép: és ez csak két kormányközeli bulvárlap címlapos termése!

Egy hét alatt nem dob akkorát a magyar kormánymédia, mint a szerb egy nap alatt

Noha Szerbia vasárnap választ, nem nagyon van nyoma Belgrádban annak, hogy az újabb négy évre bizalmat kérő, kormányzó Aleksandar Vučić Szerb Haladó Pártjának érdemi kihívója lenne, ahogy pár kósza pultot és plakátot leszámítva annak sem, hogy a választási kampány utolsó napjaiban lenne az ország. A választási kampányokra jellemző „mi legyen az országgal a következő négy évben?” vita érdemben csak egy napilapban jelenik meg, a többiben a magyar kormánymédiából már ismerős, mi több, unalmas összeesküvés-elméleteket és az eleve tagolt, a választást jórészt bojkottáló ellenzék támadását látjuk. Mutatjuk a szerb sajtó hétfői címlapjait!

SZERBIA LEGNAGYOBB PÉLDÁNYSZÁMBAN ELADOTT NAPILAPJA A KORMÁNYPÁRTOT TÁMOGATÓ INFORMER. A CÍMLAPSZTORI AZ, HOGY AZ ELNÖK SZERINT AZ ERŐS HADSEREG A BÉKE GARANCIÁJA, DE ELFÉRT RAJTA EGY KIS SZOKÁSOS HECCELÉS A HORVÁTOK ELLEN, VALAMINT AZ IS, HOGY A VASÁRNAPI VÁLASZTÁST NEM BOJKOTTÁLÓ EU-PÁRTI ELLENZÉKI LIBERÁLIS PÁRT SZÍNÉSZ ELNÖKE BESZÓLT A BOJKOTTPÁRTI ERŐS EMBERNEK, A HELYI DEMSZKYBE OLTOTT GYURCSÁNYKÉNT JELLEMEZHETŐ ĐILASNAK, HOGY GYÁVA.

A SZINTÉN A KORMÁNYPÁRTHOZ HÚZÓ KURIR FŐ SZTORIKÉNT MÉG MINDIG EGY DÉLSZLÁV HÁBORÚ IDEJÉBŐL SZÁRMAZÓ LELEPLEZÉST TÁLAL. A CÍMLAP ALJÁRA JUTOTT EGY HIRDETÉS AZ ELNÖK PÁRTJÁTÓL, A TETEJÉRE PEDIG EGY SZÍVÉLYES FOTÓ ARRÓL, AHOGYAN A HADSEREGGEL PARÁDÉZÓ SZERB ELNÖK MEGCSÓKOLJA SZERBIA ZÁSZLAJÁT.

A NEM VALAMI OLVASOTT, DE MÁR TARTALMA ALAPJÁN SEM ELLENZÉKI SRPSKI TELEGRAF AZT RAKTA A CÍMLAP ALJÁRA, HOGY „SOROS FIZETTE A MIGRÁNSINVÁZIÓT”, KÖTEGNYI DOLLÁRRAL HAJTOTTA AZ ELKESEREDETT EMBEREKET. ARRA, HOGY VASÁRNAP VÁLASZTÁS LESZ, MINDÖSSZE A SZERB HALADÓ PÁRT HIRDETÉSE EMLÉKEZTET A CÍMLAPON.

A JOBBKÖZÉP POLITIKA CÍMLAPJÁN SZINTÉN HIRDET AZ ELNÖK PÁRTJA, BELJEBB A KÉT SZATELITPÁRT, A SZOCIALISTÁK ÉS A SESELJ-FÉLE RADIKÁLISOK HIRDETÉSEIT TALÁLNI. A CÍMLAPSZTORI ITT IS AZ, HOGY VUČIĆ ELNÖK A HADSEREGET MÉLTATTA.

AZ EGYETLEN ELLENZÉKI NAPILAP, A BALKÖZÉP DANAS CÍMLAPJÁN A VEZETŐ SZTORI AZ, AHOGY A RIPORTEREK HATÁROK NÉLKÜL BALKÁNI IRODÁJÁNAK VEZETŐJE ELMONDTA, HOGYAN PRÓBÁLTÁK MEGFÉLEMLÍTENI AZT AZ ÚJSÁGÍRÓT, AKI LEFOTÓZTA A SZERB ELNÖK FIÁT. VAN INTERJÚ EGY VAJDASÁGI SZOCDEM PÁRT ELNÖKÉVEL, AKI SZERINT AKKOR JUTNAK CSAK HATALOMRA, HA A SZERB HALADÓ PÁRTOT BETILTJÁK, ILLETVE EGY TÖRTÉNÉSSZEL, AKI SZERINT A HALADÓ PÁRT ELFELEJTETTE ALAPÍTÓIT ÉS KORÁBBI ÉRTÉKEIT.

A NÉMET TULAJDONBAN LÉVŐ, SZINTÉN A HALADÓ PÁRTOT TÁMOGATÓ ALO! BULVÁRLAP FŐ SZTORIJA AZ, HOGY AZ ITTENI FŐ ELLENZÉKI MUMUS, ĐILAS EGYIK MUNKATÁRSA ÁLLÍTÓLAG ARRÓL BESZÉLT, HOGY CSAK AKKOR LESZ MEGOLDÁS KOSZOVÓ ÜGYÉBEN, HA MEGÖLIK VUČIĆOT. LEGALÁBB ENNYIRE FONTOS HÍRKÉNT TÁLALJÁK, HOGY OKTÓBERBEN RENDEZIK A SZERB HADSEREG VALAHA VOLT LEGNAGYOBB FELVONULÁSÁT, AMIT BIZONY VLAGYIMIR PUTYIN OROSZ ELNÖK IS MEGTEKINT MAJD. GRÁTISZ A LAP MELLÉ: AJÁNDÉK SZENTKÉP!

FOTÓK: Bukovics Martin / Azonnali

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek