„Jakabék szélsőbaloldali alakulattá züllesztették a Jobbikot” – feloszlott a párt ozorai alapszervezete

Szerző: Hutter Marianna
2020.06.02. 10:22

Az ozorai alapszervezet indoklása szerint Jakab Péter Jobbik-elnök és köre többet ártott a pártnak, mint bárki az elmúlt években.

„Jakabék szélsőbaloldali alakulattá züllesztették a Jobbikot” – feloszlott a párt ozorai alapszervezete

Úgy tűnik, továbbra sem csitulnak az indulatok a Jobbik környékén: kedden a párt ozorai alapszervezete oszlatta fel magát, miután nem tetszik nekik az irány, amerre a Jakab Péter vezette párt megy – vette észre az Azonnali. Mint közösségi oldalukon írták, kedden a tagság teljes egyetértésével feloszlatták magukat, tagjaik pedig kiléptek a Jobbik Magyarországért Mozgalomból.

„Nem kívánunk részt venni abban a rombolásban, amit Jakab Péter és bandája művel, akik szűk négy hónap alatt többet ártottak a Jobbiknak, mint bárki az elmúlt években.

A Jobbik jobboldali, nemzeti pártként jött létre, amit Jakabék mára egy szélsőbaloldali alakulattá züllesztettek.”

Azt is írták, rendkívül felháborítónak tartják, hogy azokkal számolnak le a pártban, akiknek a párt a létét köszönheti, majd látván, hogy döntéseik nagy felháborodást okoznak, gyáván visszavonulót fújnak, és békejobbot hazudva valójában hamis és képmutató „békeballal” próbálják csitítani a kedélyeket. „Sajnáljuk, hogy így alakult, ebből többet nem kérünk!” – zárják a bejegyzésüket.

Leszámolás alatt a volt ozorai jobbikosok azt érthették: a Jobbik vezetősége Varga-Damm Andrea képviselőjüket mandátuma visszaadására szólította fel, mert szerintük hibázott egy fideszes törvényjavaslat kapcsán, míg Sneider Tamást, aki egyébként a Jobbik volt elnöke, vissza akarták hívni a parlament alelnöki székéből. Ugyan a párt vezetősége az utolsó pillanatban elállt volna ezektől a kérésektől, Jakab Péter pártelnök szerint „békejobbot” kívántak nyújtani, de addigra az érintettek kiléptek a Jobbik parlamenti frakciójából. Sőt, így tett a Jakabékkal ugyancsak egyet nem értő Farkas Gergely képviselő is. 

Az Azonnali keresi az ügy kapcsán a Jobbikot, amint válaszolnak, közöljük álláspontjukat.

FRISÍTÉS (2020.06.02. 12:37): Úgy tűnik, nemcsak az eredeti poszt került le az ozorai Jobbik alapszervezetének az oldaláról, de jelenleg magának a volt alapszervezetnek sem elérhető az oldala. Íme az eredeti poszt teljes szövege:

„Ennyi volt!

A Jobbik ozorai alapszervezete a mai napon, a tagság teljes egyetértésével, feloszlatta magát, tagjaink pedig kiléptek a Jobbik Magyarországért Mozgalomból. Nem kívánunk részt venni abban a rombolásban, amit Jakab Péter és bandája művel, akik szűk négy hónap alatt többet ártottak a Jobbiknak, mint bárki az elmúlt években. A Jobbik jobboldali, nemzeti pártként jött létre, amit Jakabék mára egy szélsőbaloldali alakulattá züllesztettek.

Rendkívül felháborítónak tartjuk, hogy azokkal számolnak le a pártban, akiknek a párt a létét köszönheti, majd látván, hogy döntéseik nagy felháborodást okoznak, gyáván visszavonulót fújnak, és békejobbot hazudva valójában hamis és képmutató „békeballal” próbálják csitítani a kedélyeket. Sajnáljuk, hogy így alakult, ebből többet nem kérünk!
 

Jobbik Ozora”

FOTÓ: Jakab Péter / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek