Most látszik csak igazán a turizmus bedőlése

Szerző: Fekő Ádám
2020.05.21. 08:26

A kijárási korlátozások életbe lépése előtt úgy általában üres volt minden Budapesten, most viszont csak azok a részek konganak, ahova már szinte csak külföldiek járnak. Képek!

Most látszik csak igazán a turizmus bedőlése

Arról már rengeteg videó és kép született, hogy Budapest lakosai szép lassan visszavették a kedvenc kocsmáik és kávézóik teraszát, de az élet nem csak amiatt nem állt vissza, mert egyelőre a benti részekre nem ülhetünk. Ahogy Orbán Viktor is viszonylag hamar elismerte, az idei turistaszezonnak még a legjobb verzió szerint is lőttek, ami azt eredményezi, hogy hirtelen üresek lettek azok a részek, ahova tényleg csak turisták járnak tömegesen: a Váci utca környékén például hiába nyitottak meg a kávézók teraszai, a nagyrészük a célközönség távollétében az égvilágon senkit sem érdekel, ugyanez igaz a Duna-parti sétány teraszaira is.

A pesti belváros tipikus turistaspotjait szerdán dél körül és délután jártuk be, ez május vége felé már stabil embertömeget szokott jelenteni még a mostani, kicsit borúsabb napokon is, úgyhogy a kiesés nagyon látványos.

Kicsit ijesztő is látni, a magyaroknak mennyire nincs keresnivalójuk Budapestnek azon a részén, amikkel többek közt eladják a várost útikönyvek, de persze lehet onnan is nézni, hogy ha valaki gyakorolná a social distancinget, itt a lehetősége beülni valami hangsúlyozottan magyaros étterembe. Csak a túlszámlázásra kell figyelni!

A FERENCIEK TERE KÖRNYÉKÉN MÉG AZÉRT SZOKTAK LENNI HAZAI FIGURÁK IS, ŐK BIZTOS DOLGOZTAK ÉPP

A BUBI SEM MEGY KÜLÖNÖSEBBEN

AZ ÖNFOTÓZÓ EMBEREK CSÚCSA LEHET EZ AZ IDŐSZAK, HISZEN SOHA ENNYIRE KÖNNYEN NEM CSINÁLHATTAK OLYAN KÉPEKET BUDAPESTEN, AMIN EGYEDÜL VANNAK.

EZ ITT EGY KÜLÖNÖSEN EXKLUZÍV NYITVATARTÁSI IDŐPONT.

A GERBEAUD MEG AZ ONYX TERASZA MÁR AKÁR NYITVA IS LEHETNE...

...DE KINEK, HA KONG AZ ÜRESSÉGTŐL A VÖRÖSMARTY TÉR?

A DUNA-PARTI SÉTÁNY IS KIHALT A VIGADÓNÁL.

TI LÁTTÁTOK MÁR ÚGY EZT A SZOBROT, HOGY NEM EGY TURISTA FOTÓZKODIK VELE?

A KOSSUTH TÉREN SE TURISTÁK, SE TÜNTETŐK, CSAK HELYI NYUGDÍJASOK.

ILYEN MAGÁNYT ÉLVEZNI A NEMZET FŐTERÉN NEM MINDEN NAP LEHET.

FOTÓK: Bakó Bea, Fekő Ádám / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek