Operatív Törzs: Napi 50 ezer liter fertőtlenítő gyártására áll rá a MOL

Szerző: Fekő Ádám
2020.03.25. 11:42

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kéri a magyar vállalkozásokat, hogy ha részt tudnak vállalni a vírus ellen szükséges dolgok gyártásában, jelentkezzenek. Ez volt a szerdai sajtótájékoztatón!

Operatív Törzs: Napi 50 ezer liter fertőtlenítő gyártására áll rá a MOL

Rendhagyó módon Ratatics Péter, a MOL ügyvezető igazgatója, és Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára kezdték, utána Ruszin Romulusz dandártábornok érkezett, és őt követte a szokásos Müller Cecília-Lakatos Tibor duó.

+ Ratatics Péter bejelentette, hogy az elmúlt időkben azon dolgoztak, hogy a MOL almásfüzitői gyárában fertőtlenítőszereket tudjanak gyártani. Napi 50 ezer litert fognak előállítani.

+ Schanda: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) kéri olyan vállalkozások jelentkezését, amelyek tevékenységükből kifolyólag részt tudnak vállalni védőruha, szájmaszk, gumikesztyű, kézfertőtlenítő folyadék és fertőtlenítő spray gyártásában.

+ Ruszin Romulusz dandártábornok elmondta,  már 84 nagyobb vállalathoz vezényelték ki a honvédelmet, illetve az északi határoknál is ott vannak.

+ Müller Cecília azt ajánlotta az idősek otthonában élőknek, foglalják el magukat például keresztrejtvényekkel és minták varrásával, de tartsák a kapcsolatot szerettteikkel telefonon vagy az interneten.

+ Jó ütemben zajlik a kiskunhalasi konténerkórház építése, és a Hungexpón kialakított 330 fős ideiglenes kórház is halad.

+ A kormány törvényességi észrevételt fog tenni a polgármesterek által kihirdetett kijárási tilalmakkal kapcsolatban.

+ A hatósági házikaranténok megszegők közül a rendőrség két főt figyelmeztetett, 26 fő esetében szabtak ki helyszíni bírságot eddig, átlagosan 36 ezer forintot.

+ Egy embert a protokoll szerint kétszer tesztelnek koronavírusra.

+ Jelenleg hat fertőzött van intenzív osztályon.

+ A 65 év feletti orvosok telefonon segítenek az ellátásban.

MONTÁZS: Vitárius Bence / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek