Az izraeli államfő olvasta a mesét a karanténba került gyerekeknek

Szerző: Techet Péter
2020.03.20. 13:46

Izrael államelnöke ugrott be segíteni azon szülőknek, akik gyerekükkel karanténban otthon maradtak. Csütörtök délben ugyanis a Facebookról ő olvasott fel mesét.

Az izraeli államfő olvasta a mesét a karanténba került gyerekeknek

Izraelben is egyre többen kerülnek karanténba – vagy vállalják ezt önkéntesen – a koronavírus miatt, az iskolák pedig ott is szünetelnek. Ennek az a következménye, hogy nagyon sok gyerek maradt otthon a szüleikkel. Reuven Rivlin izraeli államfő nekik akart segíteni, amikor

csütörtök délben az államfői Facebook-oldalról bejelentkezett, és egy mesét olvasott fel.

Leo Goldberg, az egykori Königsbergben (mai Kalinyingrádban) született, német és héber nyelven alkotó író egyik gyerekmeséjét, a Kiadó szoba az állatok házában címűt olvasta fel.

Goldberg meséjében különféle állatok – amelyek egy-egy emberi tulajdonságot jellemeznek – tudnak békésen együttélni, együttműködni. Egy állatok lakta házból kiköltözik az egér, a helyére többek között egy disznó és egy hangya is jelentkezik, de mindegyiküknek van gondjuk a már ottlakókkal (például egy macskával, mókussal és kakukkal), egyedül egy galamb tud minddel kijönni, így ő kapja az üressé vált szobát.

Goldberg a különféle népek, kultúrák békés együttélésének példázataként írta egykoron a művét, amit az izraeli államfő felolvasott.

A MESEKÖNYV 1959-ES ELSŐ KIADÁSA AZ ÁLLATOK HÁZÁNAK ILLUSZTRÁCIÓJÁVAL.

Csütörtök éjszaka Izraelben szigorodtak az eddigi szabályok, a még hivatalban levő Netanjahu-kormány ugyanis rendeletileg az eddig csak ajánlásként megfogalmazott otthonmaradást kötelezővé tette. Mától Izraelben

csak „végszükség esetén” lehet az elkövetkező egy hétben a lakásokat elhagyni.

Izraelben a csütörtöki adatok szerint 677 koronavírussal fertőzött ember van, ennek majdnem harmada egyetlen nap – azaz csütörtökön – lett regisztrálva. Erre reagált a Netanjahu-kormány a veszélyhelyzet kihirdetésével és a lakhelyelhagyási tilalommal.

FOTÓ: Részlet a videóból / Facebook

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek