Rossz hírünk van: kamu a kiüresedett Velencébe visszatérő élővilág története

Szerző: Fekő Ádám
2020.03.20. 20:06

Mindenki nagyon örült neki, hogy újra hattyúk és delfinek úsznak Velencében, de sajnos az ezt megörökítő felvételek egész máshol készültek.

Rossz hírünk van: kamu a kiüresedett Velencébe visszatérő élővilág története

Van egy különlegesen rossz hírünk: sajnos a világ nagyrészével együtt mi is elhittük azt a pozitív hírt, hogy a koronavírus miatt kiürült Velence vizeibe visszatértek  delfinek és hattyúk, de a National Geographic most cikkben jelezte, ne örüljünk ennyire.

A helyzet a szokásos: a megosztásmágnes képek persze valódiak a delfinekről, de sajnos nem ott és nem úgy készültek, ahogy annak a Twitteren terjedő videón már egymillió ember örült volna neki.

Akkor jöjjön a szomorú lista:

+ A hattyúk rendszeresen feltűnnek a velencei régióhoz tartozó Buranón, ami egy kis sziget, Velencéhez hasonló csatornákkal.

+ A velencei delfinek Szardínián lettek lekamerázva többszáz kilométerrel arrébb.

+ A sztorihoz hozzátartozik egy elefántos kép is, amit elvileg Kínában készítettek, miután berúgtak a kukoricabortól, de sajnos azt sem ott készítették, hiszen ilyen elefántok arrafelé nem léteznek.

Ezúton is elnézést kérünk az indokolatlanul boldog pillanatokért!

BORÍTÓKÉP: Francesco Delrio / @NotLazacette (Twitter)

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek