Mégis lemondott a kegyeletsértő fotókat posztoló fideszes képviselő

Szerző: Kiss Brigi
2020.01.20. 14:26

Lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról és párttagságát is felfüggesztette Turcsány László salgótarjáni fideszes politikus, miután közeli fotókat tett ki a közösségi oldalára egy néhány perccel korábban halálos balesetet szenvedő fiatal lány vérző holttestéről. A fideszes politikus egyébként pénteken este egyszer már lemondott, de szombat reggelre meggondolta magát.

Mégis lemondott a kegyeletsértő fotókat posztoló fideszes képviselő

„Az elmúlt pénteken helytelenül cselekedtem egy tragikus baleset kapcsán. Ennek levontam a morális tanulságait és a következő döntéseket hoztam meg.

A mai nappal lemondtam Salgótarján Megyei Jogú Város Fidesz-KDNP frakciójának vezetéséről, kiléptem a frakcióból, lemondtam egyéni képviselői mandátumomról és felfüggesztettem párttagságomat.

Döntésemről tájékoztattam a Fidesz helyi vezetőségét” – írta a helyi hírportálnak, a 3100.hu-nak elküldtött közleményében Turcsány László, a salgótarjáni Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának (eddigi) vezetője.

Ahogy az Azonnali elsőként megírta: a salgótarjáni kormánypárti politikus a kegyeleti szempontokat teljesen figyelmen kívül hagyva kitakarás nélküli fotókat posztolt a Facebookra egy halálos közlekedési baleset pár perccel korábban elhunyt áldozatáról. A felháborodás hatására később törölte a kegyeletsértő képeket, néhány órával később pedig bocsánatot kért a gyászoló családtól, és lemondott képviselői mandátumáról. 

Szombat reggelre azonban meggondolta magát, elrejtette a lemondásról szóló bejegyzést a Facebook-oldaláról, és egy másik posztban már inkább arról írt, hogy mégsem mond le. Kegyeletsértő tettét pedig azzal magyarázta: a segítő szándék vezérelte, hogy minél hamarabb beazonosítható legyen az áldozat. Rövid idő után ezt a közleményt is törölte, az Indexnek nyilatkozva pedig közölte: hétfőn születik döntés a mandátuma sorsáról. 

Mivel Turcsány László egyéni választókerületét megnyerve került be a salgótarjáni képviselőtestületbe, ezért

lemondását követően időközi önkormányzati választást kell tartani az érintett 3. számú választókerületben.

BORÍTÓKÉP: Fenyvesi Gábor Facebook-oldala

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek