Halálos baleset áldozatáról posztolt képet egy fideszes képviselő, lemondott, majd az erről szóló posztját elrejtette

2020.01.18. 08:58

Senki sem érti, mi vitte rá Turcsány Lászlót, a Fidesz salgótarjáni önkormányzati frakciójának vezetőjét arra, hogy közeli fotókat tegyen ki a közösségi oldalára egy néhány perccel korábban halálos balesetet szenvedő fiatal lány vérző holttestéről. Végül bocsánatot kért, és lemondott, de az erről szóló posztot elrejtette, később pedig a lemondását is visszavonta, bár ezt a posztját is eltüntette utólag.

Halálos baleset áldozatáról posztolt képet egy fideszes képviselő, lemondott, majd az erről szóló posztját elrejtette

Tragikus közlekedési baleset történt péntek kora este, nagyjából 18 óra körül Salgótarjánban: egy fiatal huszonéves lányt elgázolt egy ittas sofőr, a sérülései pedig annyira súlyosak voltak, hogy a helyszínen életét vesztette. A részeg autós meg sem állt, hanem elmenekült a helyszínről. Szerencsére nagyon hamar elfogták a rendőrök.

A helyi közösségi média érthető módon forrongott a történtek hallatán, de nem csak az ittas gázoló felé irányult lincshangulat, hanem a Fidesz egyik salgótarjáni vezetője felé is, aki a kegyeleti szempontokat teljesen figyelmen kívül hagyva valamiért jó ötletnek gondolta,

hogy az éppen csak pár perccel korábban elhunyt lány vérben ázó testéről fotókat tegyen ki a Facebookra.

Ráadásul mindenféle pixelezés, homályosítás vagy egyéb takarás nélkül. A helyiek a bejegyzésről képernyőmentést készítettek, immár a holttest kitakarásával. A nagy felháborodást követően aztán viszonylag hamar törölte a posztját a politikus, de ezt megelőzően még mi is belefutottunk a sokkoló látványba, mielőtt levette volna a képeket. 

Jó pár órába telt, de még pénteken éjfél előtt, nagyjából fél 12 tájékán egy rövid posztban bocsánatot kért a képekért a gyászoló családtól, egyben bejelentette, hogy visszaadja önkormányzati képviselői mandátumát:

Nem sokkal azután azonban, hogy ez a bocsánatkérő posztja megjelent, egyszerűen eltűnt a Facebookról a politikus: péntek éjjel többször is ellenőriztük, és akkor nem volt elérhető a profilja. Szombat reggel lett újra éles a privát oldala, amelyen akkor bár elrejtve, de továbbra is megtalálható volt a bocsánatkérő poszt. 

Ezt követően Turcsány újabb posztot jelentetett meg oldalán: ez már egy hosszabb eszmefuttatás volt, melyben azt jelezte, hogy mégsem mond le mandátumáról. A politikus többek között arról értekezett akkor, hogy  „a segítő szándék vezérelte”, hiszen az újraélesztésben és ellátásban segédkezett,

ráadásul remélte, hogy a fotóval az áldozat is beazonosítható lesz.

Nem a pánikkeltés és megbotránkoztatás volt a célja, csak ahogy fogalmazott: „Amikor én megálltam az autómmal akkor a kocsiból nem Turcsány László képviselő, hanem Turcsány Laci szállt ki.”

Mindazonáltal úgy összegzett: „átgondolva az események sorát, a történteket, úgy érzem és gondolom, hogy a munkámat a továbbiakban is elvégzem. Ezzel a negatív tapasztalattal és érzéssel a lelkemben folytatni fogom a munkámat. Ez a tapasztalat még inkább elmélyíti bennem az emberi lét múlandóságát.”

Mint kiderült, ez a Facebook-üzenet sem volt hosszú életű, Turcsány ezt is eltávolította oldaláról,

habár az sok ideig még a Facebook-storyjában elérhető volt. Végül kicsivel ezt követően újból elérhetetlen lett a politikus profilja, aki egyébként az Index ezt firtató kérdésére azt mondta, hétfőn döntenek a mandátuma sorsáról, de a frakcióvezetőségről biztosan lemond.

Amennyiben Turcsány László komolyan gondolta, hogy lemond képviselői mandátumáról, úgy időközi választást kell majd tartani Salgótarjánban, hiszen ő egyéni választókörzetét megnyerve került be a városi közgyűlésbe.

BORÍTÓKÉP: Fenyvesi Gábor Facebook-oldala

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek