Mi folyik itt Jászberényben?

2019.11.09. 17:15

Ismét szavaznia kell a polgármester személyéről a jászberényieknek, miután az előző, igen szoros választási eredményt érvénytelenné nyilvánították. De vajon mit szólnak ehhez a helyiek, és kit látnának polgármesterként: az eddigi városvezetőt, a fideszes Szabó Tamást, vagy az októberi kört megnyerő ellenzéki Budai Lórántot? Videó!

Bár az ország nagy része fellélegezhet, 2022-ig letudta a nagyobb választásokat, Jászberény egyike azoknak a településeknek, ahol most vasárnap ismét az urnák elé kell járulnia a választóknak. Ugyanis az összellenzéki jelölt, az egyébként jobbikos Budai Lóránt hiába nyert tizennégy szavazattal októberben a fideszes polgármesterrel, Szabó Tamással szemben, a Fidesz megtámadta az eredményt, és végül új választást írtak ki a városvezető személyéről november 10-re.

Az Azonnali Jászberényben járt, hogy megtudja a helyiektől: meglepődtek-e az eredményen, mit szólnak hozzá, hogy már megint szavazniuk kell, és inkább Budainak vagy Szabónak drukkolnak-e. Magukat a polgármesterjelölteket is próbáltuk megszólaltatni, ám hiába kerestük többször is a fideszes politikust, ő nem nyilatkozott, csak Budai.

Budai cáfolta, hogy szavazatokat vásároltak volna az október 13-i választásra, arra pedig, hogy felmerült a kérdés, miért jártak a jelöltjeik a szavazókörök közelében, azt mondta: csak azt kérdezték meg delegáltjaiktól, kérnek-e ebédet.

Ami a helyieket illeti, úgy tűnik, a többséget megosztja a helyzet. Van, akinek elege van Szabóból, és például abból, hogy a felújításokat rosszul szervezik meg, ami miatt fel van túrva a város. Más viszont elégedett a város fejlődésével és a fideszes polgármesterrel, még úgyis, hogy elismeri: nem volt fair, hogy a politikus 2015-ben éppen egy saját maga által kiírt önkormányzati lakáspályázaton nyert, míg hoppon maradt a másik jelentkező, egy háromgyerekes anyuka.

További részletekért nézzétek meg az Azonnali videóját:
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek