Ezek voltak a világ legjobb éttermei az utazók szerint 2019-ben

Szerző: Fekő Ádám
2019.10.25. 19:43

Keményen a zsebünkbe kell nyúlni, ha szeretnénk valamit enni a listán szereplő helyeken, de cserébe az egyik szomszédunkba is elég elmenni az élményért!

Ezek voltak a világ legjobb éttermei az utazók szerint 2019-ben

Vészesen közeledik az évvége, aminek az egyik legstabilabb jele, hogy megérkeznek az évet összesítő listák. Ezekről persze tök jó dolog csemegézni, ráadásul a Tripadvisor Traveler’s Choice-nál ezt szó szerint kell érteni, hiszen a közösségi étterem- és kocsmakereső kiadta 2019 legjobb éttermeinek listáját, nagyrészt a felhasználói vélemények alapján összeállítva.

Előbb a rossz hírrel kezdeném, ami az, hogy magyar étterem nem került a legjobb huszonötbe, de jó hír viszont az, hogy sok van Európában, ráadásul egy rögtön itt a szomszédban, és még csak nem is Ausztriában! Arra azért érdemes felkészülni, hogy egyik sem a helyi piacon van, úgyhogy érdemes felkészülni pénzzel is, ha vagánykodni akarunk.

De kezdjük az elejéről!

1. A legjobb étterem Pekingben van! Kína fővárosából a TRB Hutong névre hallgató étterem egyébként egész megfizethető áron kínál ételeket, egy kétfogásos menü fejenként tízezer forint, de ez kicsit kiegészítve már a duplája is lehet.

CÉKLA ÉS HOMÁR

2. A második helyezett a párizsi Epicure lett, itt már érdemes komolyabban rákészülni: egy háromfogásos vacsora fejenként 45 ezer forint.

EGY SZÉPEN TÁLALT HÚS

3. A dobogóra az olasz Ristorante Villa Crespi ért oda, ami az észak-olasz Orta San Guilóban vár ránk. Itt azzal van megdobva a történet, hogy egy szálloda étterméről van szó, ahol egy éjszaka 140 ezer forintba kerül, egy menü pedig 49 ezer forint, esetleg 59 ezer.

ÍGY NÉZ KI EGY KÉT MICHELIN-CSILLAGOS TÉSZTA

A teljes lista ide kattintva elérhető, de azért emeljük ki, hogy

Horvátországnak bezzeg sikerült bekerülnie!

A dubrovniki Restaurant 360 a világ tizenötödik legjobb étterme a turisták szerint, és itt egy kétfogásos menü már 23 ezer forintért megehető, a háromfogásos pedig 28 ezer forint.

TÁLALÁS DUBROVNIKBAN

Ezeknek az éttermeknek plusz nehezítést ad, hogy mivel népszerűek, nagyon előre kell asztalt foglalni, tehát bármilyen gazdag vagy, és bármilyen közel is van Dubrovnik, előbb telefonálj oda!

FOTÓK: Tripadvisor

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek