Azért kampányol a Harry Potter szerzője, hogy ne árvaházakban önkénteskedjenek a fiatalok

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.24. 20:15

Az árvaházak növelik a gyermekek bántalmazásának és elhanyagolásának veszélyét J.K. Rowling szerint, ezért kampányt indít az ottani önkénteskedés ellen.

Azért kampányol a Harry Potter szerzője, hogy ne árvaházakban önkénteskedjenek a fiatalok

Arra kéri J. K. Rowling a diákokat világszerte, ne legyenek önkéntesek az árvaházakban, mert azok „helyrehozhatatlan károkat okoznak” és állandósítják a gyermekekkel való visszaéléseket – írja a Guardian. A Harry Potter című könyvsorozat szerzője erről egy londoni konferencián beszélt. 

„(...) az a szomorú igazság, hogy az árvaházak meglátogatása („árvaház-turizmus”), illetve az ott történő önkéntes munka hozzájárul egy olyan iparág fenntartásához, ami elválasztja a gyerekeket a családjaiktól és kiteszi őket a bántalmazás és az elhanyagolás veszélyének” – mondta.

J.K. Rowling „Lumos” névre keresztelt jótékonysági szervezete szerint

az intézetbe kerülő gyerekeknél ötszázszor nagyobb a valószínűsége annak, hogy öngyilkosok lesznek, negyvenszer, hogy bűnelkövetővé válnak, míg annak tízszer nagyobb a kockázata, hogy prostitúcióval kerülnek kapcsolatba. 

Ezért a Lumos kampányt indít annak érdekében, hogy például azok a fiatalok, akik az egyetem megkezdése előtt egy évet önkénteskedéssel töltenének, azt ne árvaházakban tegyék. Rowling hangsúlyozta: senkit nem magáról az önkéntességről szeretne lebeszélni, de arra kér mindenkit, hogy bölcsen használja fel az idejét és energiáját.

FOTÓ: Daniel Ogren / Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek