Én centrumot akarok, nem Puzsért – Puzsér Róbert az Azonnalinak az eredményváróján

Szerző: Petróczi Rafael
2019.10.13. 21:37

A Sétáló Budapest atyját saját eredményváró rendezvényén saját szakpolitikai programjáról, alternatíváiról, a sajtó szerepéről és Karácsony Gergelyről kérdeztük. Villáminterjú.

Én centrumot akarok, nem Puzsért – Puzsér Róbert az Azonnalinak az eredményváróján

Egy korábbi sajtókérdésre azt felelte, hogy azért nem folytatott pozitív kampányt, mert Karácsony Gergely ellopta a programját, így bármilyen pozitív kampányt folytatna, azzal Karácsonyt erősítené. De mi a kettő között az összefüggés? Ha egyszer ön a Sétáló Budapest atyja, ön tudja azt a leghitelesebben képviselni, nem Karácsony.

De ez nem igaz. Karácsony Gergelynek ötszázszor annyi pénze, hirdetési felülete, médiafelülete és beágyazottsága van a sajtóban és az emberek nappalijában, mint nekem. Ha nem így lenne, nem lenne gond, hogy Karácsony Gergely ellopja a programomat. De Karácsony ellopja a programomat, az identitásomat, a szóhasználatomat, és azt ötszázszor annyi felületen, pénzből érvényesíti. És közben Závecz Tibor és Hann Endre megmérik, hogy „Karácsony Gergely, ez a majdnem Puzsér nyerhet”. Ha ők így harcolnak, én nem tudok pozitív kampányt folytatni, hanem beindítjuk az identitásharcot.

De ha ön felveszi a magyar Beppe Grillo szerepét, akkor van más felülete pozitív üzeneteket megfogalmazni. Kimegy az emberek közé, és belekiabálja az éterbe tutit, nem törődve azzal, hogy az üzenetei bejutnak-e a médiába.

De hát ezt csináltam. Kimentem az utcára, felálltam a targonca platójára...

De a programjukról nem beszélt.

Dehogyisnem.

Van egy 154 oldalas programjuk, tele szakpolitikai tervekkel, amiről gyakorlatilag nem beszéltek. Nem beszéltek arról, hogy hogyan alakítanák ki Budapesten a zöld infrastruktúrát, vagy hogyan oldanák meg a lakhatási problémákat. Pedig ezek mind ott vannak a programban.

Úristen, dehogynem beszéltünk ezekről. Ott állt mellettem Bodrog Zoltán, a programunk koordinátora, atyja, és folyamatosan a szakpolitikáról beszélt. Csak éppen ez senkit nem érdekelt, senki nem írta meg.

A sajtót nem érdekli a zöld infrastruktúra, nem írjátok meg.

Láthatóan Bodrog Zoltán nem volt elég fajsúlyos szereplő, hogy átüsse az ingerküszöböt. Nem önnek kellett volna ezekről beszélnie? Miért nem képezte ki magát szakpolitikai témákban, hogy tudjon ezekről beszélni?

Miért játsszam el a szakértőt, amikor nem vagyok az? Tényleg ki kéne szolgálnom az igényt, hogy a jelölt legyen szakértő, és tegyen úgy, mintha mindent értene? Nem fogom eljátszani, hogy értek a zöld infrastruktúrához csak azért, hogy rám szavazzanak! Én nem azt tudom, hogy hogyan kell újratervezni Budapestet, hanem hogy mivé kell újratervezni. A hogyan Bodrog Zoltán kompetenciája.

El tud képzelni annyira rossz eredményt, hogy azt mondja, átengedi másnak a stafétabotot, és legyen más a Sétáló Budapest arca?

Ki az a más? Ha látok egy másik embert, aki jobban vagy megközelítőleg ugyanolyan jól képviseli a Sétáló Budapest programját, akkor igen, átadnám a stafétabotot. Ha lenne valaki, aki képes megvívni ezt a kétfrontos harcot a két rémkurzus ellen, aki nem olyan megosztó, és van olyan fémkeretes szemüvege, mint Karácsony Gergelynek, akkor át fogom adni neki a lehetőséget.

Én centrumot akarok, nem Puzsért.

Lát most ilyen embert?

Nem nagyon. De ha ön lát, legyen szíves, hívja fel rá a figyelmemet.

BORÍTÓKÉP: Azonnali

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek